Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (214): Yaz transfer döneminde Suudi Arabistan’a transfer olan en önemli beş futbolcu | Karim Benzema, Riyad Mahrez ve daha fazlası

Suudi Arabistan’ın geçtiğimiz kış gerçekleşen Cristiano Ronaldo transferinin ardından Avrupa futbolu üzerindeki etkisi devam ediyor. Medyascope Spor Servisi olarak, bu yaz şu ana kadar (1 Ağustos) Suudi Arabistan Pro Ligi’ne transfer olan en önemli beş futbolcuyu sizler için derledik.

5) Jordan Henderson – Al-Ettifaq (14 milyon euro)

Listemizin beşinci sırasında, Suudi Arabistan ekibi Al-Ettifaq’a 14 milyon euro bedelle transfer olan Liverpool kaptanı Jordan Henderson yer alıyor. 33 yaşındaki İngiliz orta saha 12 yıldır formasını giydiği ve takım kaptanlığını yaptığı Liverpool kulübüne veda ederek Suudi kulübünün yolunu tuttu. Liverpool formasıyla çıktığı 492 karşılaşmada 33 gol ve 61 asiste imza atan Henderson, Al-Ettifaq kulübünde bir başka Liverpool efsanesi Steven Gerrard ile çalışacak. Al Ettifaq kulübü ile 3 yıllık sözleşmeye imza atan Henderson, yıllık 25 milyon euro kazanacak.

2011 yılında Sunderland’den 18 milyon euro karşılığında Liverpool’a transfer olan Henderson, kırmızıların 30 yıllık Premier Lig şampiyonluğu hasretine son veren kadroda kaptanlık yapmıştı. Ayrıca Liverpool ile 2019 yılında Şampiyonlar Ligi’ni de kazanan Henderson, 1 UEFA Süper Kupası, 1 FA Kupası, 2 Lig Kupası ve 1 Community Shield kupalarını kazandı.

Yaz transfer döneminde Olympique Lyon’dan forvet oyuncusu Moussa Dembele ve Club Brugge’den de stoper Jack Hendry’yi kadrosuna katan Al Ettifaq, teknik direktör olarak takımın başına bir başka Liverpool efsanesi Steven Gerrard’ı getirmişti. Ayrıca Suudi ekibinde milli futbolcu Berat Ayberk Özdemir de forma giyiyor.

4) N’Golo Kante – Ittihad Club (bedelsiz)

Listemizin dördüncü sırasında, Suudi Arabistan ekibi Ittihad Club’a bedelsiz şekilde imza Chelsea’nin atom karıncası N’Golo Kante yer alıyor. 7 yıldır formasını giydiği Chelsea’den ayrılan 32 yaşındaki Fransız defansif orta saha, 4 yıllık sözleşmeye imza attığı Ittihad Club’dan yıllık 25 milyon euro kazanacak. Ayrıca milli takımdan arkadaşı Karim Benzema ile birlikte Ittihad Club’ın başarısı için top koşturacak. Kante Chelsea formasıyla çıktığı 269 karşılaşmada 13 gol ve 16 asist kaydetti.

2016 yılında Leicester City’den 35 milyon euro karşılığında Chelsea’ye transfer olan Kante, maviler ile 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Premier Lig, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 FA Kupası ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası şampiyonluğu başarılı elde etti. Ayrıca Fransa milli takımı ile de 2018 Dünya Kupası ve 2021 Uluslar Ligi şampiyonluklarının kazanan Kante, 2016 yılında Leicester City ile de Premier Lig şampiyonluğu kazandı.

Ittihad Club bu yaz transfer döneminde N’Golo Kante’nin yanı sıra, Real Madrid’den Karim Benzema, Liverpool’dan Fabinho ve Celtic’den Jota’yı kadrosuna kattı.

3) Sadio Mane – Al-Nassr FC (30 milyon euro)

Listemizin üçüncü sırasında, Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr FC’ye 30 milyon euro karşılığında Bayern Münih’ten transfer olan Sadio Mane yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Robert Lewandowski’nin takımdan ayrılışının ardından 32 milyon euro karşılığında transfer edilen Mane, Alman ekibinde yaşadığı problemler nedeniyle hayal kırıklığı yaratmıştı. Bayern formasıyla geçtiğimiz sezon 38 karşılaşmada forma giyen 31 yaşındaki Senegalli, 12 gol ve 6 asist kaydetti. Suudi ekibiyle 3 yıllık sözleşmeye imza atan Mane, yıllık 41 milyon euro kazanacak.

Bayern Münih ile 1 Bundesliga ve 1 Almanya Süper Kupası şampiyonlukları kazanan Mane, Liverpool ile de 1 Premier Lig, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 FA Kupası, 1 Lig Kupası ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonlukları kazandı. Senegal Milli Takımı ile de 2022 Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğuna ulaşan Mane, Salzburg ile de 2 Avusturya Ligi ve 2 de Avusturya Kupası şampiyonluk sevinci yaşadı.

Cristiano Ronaldo’nun da formasını giydiği Suudi ekibi Al-Nassr FC, bu yaz transfer döneminde Inter’den Marcelo Brozovic, Manchester United’dan Alex Telles ve Lens’tan Seko Fofana gibi önemli isimleri de kadrosuna kattı.

2) Riyad Mahrez – Al-Ahli (35 milyon euro)

Listemizin ikinci sırasında, Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Ahli’ye 35 milyon euro bonservis bedeliyle imza atan Manchester City’nin yıldızı Riyad Mahrez yer alıyor. 5 yıldır formasını giydiği City ile geçtiğimiz sezon kazandığı Şampiyonlar Ligi ile birlikte, kazanmadığı başarı kalmayan 32 yaşındaki Cezayirli futbolcu, artık Al-Ahli’nin başarısı için ter dökecek. Suudi ekibiyle 4 yıllık sözleşmeye imza atan Mahrez, yıllık yaklaşık 30 milyon euro kazanacak. Manchester City forması ile 236 karşılaşmaya çıkan Mahrez, 78 gol ve 59 asist kaydetti.

2018 yılında 67 milyon euro karşılığında Leicester City’den Manchester City’ye transfer olan Cezayirli yıldız, City ile 4 Premier Lig, 3 Lig Kupası, 2 FA Kupası, 2 Community Shield ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu başarılarını kazandı. Cezayir milli takımı ile de 1 Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğu kazanan Mahrez, Leicester City ile de 1 Premier Lig şampiyonluğu kazandı. 

Al-Ahli kulübü bu yaz transfer döneminde Mahrez’in yanı sıra, Newcastle United’dan Allan Saint-Maximin, Chelsea’den Edouard Mendy ve Liverpool’dan Roberto Firmino gibi önemli Premier Lig futbolcularını da kadrosuna kattı.

1) Karim Benzema – Ittihad Club (bedelsiz)

Listemizin ilk sırasında ise, Suudi Arabistan ekibi Ittihad Club’a Real Madrid’den bedelsiz transfer olan 35 yaşındaki Fransız yıldız Karim Benzema yer alıyor. Ittihad Club ile 3 yıllık sözleşmeye imza atan Benzema’nın imaj haklarıyla da birlikte yıllık kazancının 200 milyon euro civarında olması bekleniyor. Ayrıca yıldız golcü Suudi Arabistan’ın 2030 Dünya Kupası ev sahipliği adaylığı için elçilik görevi alması bekleniyor. Real Madrid’de geçirdiği 14 sezonun ardından eflatun-beyazlılara veda eden Benzema, çıktığı 648 karşılaşmada 354 gol ve 165 asist kaydetti.

2009 yılında altyapısından yetiştiği Olympique Lyon’dan 35 milyon euro bedel karşılığında Real Madrid’e transfer olan Benzema, burada geçirdiği 14 yılda, 5 Şampiyonlar Ligi, 4 UEFA Süper Kupası, 5 FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası, 4 La Liga, 3 Kral Kupası, 4 İspanya Süper Kupası şampiyonlukları kazandı. Fransa Milli Takımı ile Uluslar Ligi şampiyonluğu kazanan Benzema, Olympique Lyon formasıyla da 4 Lig 1,  1 Fransa Kupası ve 2 Fransa Süper Kupası şampiyonlukları kazandı.

Ittihad Club yaz transfer döneminde Karim Benzema’nın yanı sıra, Liverpool’dan Fabinho, Chelsea’den N’Golo Kante ve Celtic’den Jota gibi önemli isimleri de kadrosuna kattı.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.