Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu’ndan itiraf: “Her şeyi denedim, en son tercihim CHP listelerinden seçime girmekti”

14 Mayıs’taki seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden girerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 10 vekil gönderen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, seçimlere giden süreçte İYİ Parti, Saadet ve DEVA Partisi ile görüşmeler yaptığını fakat çabalarının sonuçsuz kaldığını söyledi. Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girme kararının son tercihi olduğunu itiraf etti.

Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, seçimlerden önce DEVA, Saadet ve Gelecek partileri arasında bir uzlaşma olmayınca İYİ Parti’ye teklif götürdüğünü, kurmaylarının görüşmeler yaptığını ve seçim sürecinde bütün yolları denediğini söyledi:

“En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye ‘gelin birlikte girelim’ dedim. İyi Parti’ye teklif götürdüm, ‘Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım’ dedim. Bütün yolları denedim ben. Kimse bizim oportünist bir tavır sergilediğimizi söyleyemez.

Öte yandan Davutoğlu, seçim döneminde 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakârlık yaptığını da savundu.

Söyleşinin tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.