Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kim nereye bakıyor? Bir fotoğraftan Beştepe ile Beyaz Saray tahlili

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı son yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Temmuz’da ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye katılanların neden görüşmede bulunduğunu analiz etti.

Fotoğrafın Sovyetler Birliği dönemindeki Kremlinoloji gayretlerine benzer şekilde Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı’ndaki iç işleyişe dair bir nabız verdiğini kaydeden Yetkin şunları yazdı:

“Fotoğrafta Türk heyetinin (Muhtemelen daha önceki temaslarından tanıdığı ABD heyetinin bir üyesine göz selamı veren Kalın hariç) bütün üyelerinin fotoğrafçıya bakarken ABD heyetindeki Biden dahil çoğu üyenin bir başka yere baktığı görülüyor. Konumuza geliyoruz. Amerikalılar nereye bakıyorlar, neden oraya bakıyorlar ve bakışlarından ne okunuyor?”

Biden, Blinken, Austin ve Sullivan’ın Fahrettin Altun’a doğru baktığını söyleyen Yetkin, “Kararı bakıp siz verin” dedi ve yazısını şöyle noktaladı:

“Muhtemelen, Altun Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısına bir kare daha çekmesi talimatı verdiği ve Biden’la tokalaşan Erdoğan oturmadığı için, onlar da oturup görüşmeye geçemedikleri için ona bakıyorlar. Zaten odağın iki başkanı ortalamayıp hafifçe sola kaymış olmasının nedeni de çerçeveye Altun’un da dahil etme gayreti. Bakışlarından ne okunduğuna gelince. Sanki hepsinin yüzünde ayrı ifade var. İyisi mi, bakıp siz karar verin.”

Yetkin’in yazısının buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.