Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de grev bitti: En düşük maaş 22 bin 105 TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Twitter’dan yaptığı açıklamada sendikayla anlaşmanın sağlandığını ve İzmir Metro A.Ş.’deki grevin sona erdiğini açıkladı.

İzmir’de Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine metro ve tramvay işçileri 31 Temmuz’da greve gitti.

Sendika ile belediye arasında yapılan anlaşma ile grev sona erdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kabul edilen ücretleri Twitter hesabından duyurdu.

Soyer, en düşük maaşın 22 bin 105 Türk Lirası (TL) olduğunu açıkladı:

Demiryol-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz TİS görüşmelerinde; en düşük 22.105, en yüksek 25.009 lira olan teklifimizdeki yevmiye ücretlerini sendika aynen kabul etti. Belediyemiz de diğer sosyal haklarda ortalama yüze 7 artışa rıza gösterdi. Böylece grevi sonlandıracak mutabakat sağlanmış oldu. Hem Belediyenin tüm çalışanları için sürdürdüğü ücret politikasındaki denge korundu hem de her iki tarafın yaptığı fedakarlıkla anlaşma noktası bulundu. Süreç boyunca sabreden, destek olan tüm vatandaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Demir Yol İşçileri Sendikası’nın İzmir şubesi ise Twitter’dan şöyle yazdı:

İzmir Metro A.Ş.’de yürüttüğümüz 10. dönem toplu iş sözleşmesi iki tarafın karşılıklı uzlaşıya varması sonucu imza altına alınmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.