Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’te film gibi soygun: En az 10 milyon euroluk mücevher çaldılar

Soygun dendiği zaman hepimizin aklına klişeleşmiş olarak kar maskeleri ve eldivenler gelir. Paris’in göbeğinde yaşanan bir soygun ise bunun tam tersiydi.

Paris’in en şık caddelerinden Rue de la Paix’de gündüz saatlerinde aynı bir Hollywood filmi gibi soygun yaşandı. Piaget mağazasına giren ikisi erkek biri kadın üç kişi, son derece şık giyimleriyle dikkat çekmemeye çalıştı. Takım elbiseli adamlar ve yeşil bir elbise giyen kadının yanında, susturuculu tabancaları da vardı.

Mağazaya girdikten sonra çalışanları etkisiz hale getiren ve yere yatıran soyguncular, vitrinlerde bulunan 10-15 milyon euro değerinde mücevheri çaldı. Üç soyguncu da, yaya şekilde mağazadan kaçtı. Olayda kimse yaralanmadı.

Fransa’nın silahlı soygun ve hırsızlıkları hedef alan özel BRB (Hırsızlık Bastırma Tugayı) polis birimi, soruşturmayı devraldı.

Bundan üç ay önce, soyulan mağazanın sadece 100 metre aşağısında başka bir büyük çaplı hırsızlık vakası yaşanmıştı. Place Vendôme’daki Bulgari mağazası bir Cumartesi gündüz vakti, motosikletli üç soyguncu tarafından soyulmuştu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.