Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Kadınlar Dünya Kupası: Güney Kore’den peri masalı – Almanya’dan 6 gol yiyen Fas son 16 turunda

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. H Grubu’nda Fas, Kolombiya’yı 1-0 mağlup ederken, Güney Kore ise Almanya ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından gruptaki ilk maçında Fas’a 6 gol atan Almanya turnuvaya veda etmekten kurtulamadı.

Güney Kore, Almanya’yı eledi 

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Merakla beklenen H Grubu maçlarının ardından son 16 turuna yükselen ülkeler belli oldu.

Dünya Kupası’na 6-0’lık Fas galibiyetiyle başlayan Almanya, Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Maçı kazanması halinde üst tura yükselecek olan Almanya, hiç beklemediği bir skorla sahadan ayrıldı. Karşılaşma 1-1 sona ererken; Güney Kore’nin golünü Cho So-hyun, Almanya’nın golünü ise Alexandra Popp kaydetti. 

Grupta puanını 4’e çıkaran Güney Kore, son 16 turuna yükseldi. Turnuvanın daimi favorilerinden Almanya ise Dünya Kupası’na veda etmekten kurtulamadı.

Fas’tan tarihi başarı

G Grubu’nun diğer maçında Fas, Kolombiya ile karşı karşıya geldi. 

Dünya Kupası’na 6-0’lık Almanya yenilgisiyle başlayan Fas, büyük bir sürprize imza atmayı başardı. Kuzey Afrika temsilcisi, Kolombiya’yı Anissa Lahmari’nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Fas böylelikle Almanya’yı geride bırakarak son 16 turuna yükselen ülke oldu.

Fas, tarihinde ilk kez gruplardan çıkma başarısı gösterdi. 2022 Erkekler Dünya Kupası’nda Yarı Final oynayan Fas, Kadınlar’da da gruptan çıkma başarısı göstererek Nijerya’nın 1988 yılında Erkekler Dünya Kupası, 1989 yılında Kadınlar Dünya Kupası’nda gruplardan üst tura çıkma başarısına ortak oldu. Fas Milli Takımı, hem erkekler hem kadınlar Dünya Kupaları’nda gruplardan üst tura ulaşan ikinci Afrika ülkesi olarak tarihe geçti. 

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu:

İsviçre-İspanya

Hollanda-Güney Afrika

Güney Kore-Norveç

İsveç-ABD

Yeni Zelanda-Danimarka

Fransa-Fas

İngiltere-Nijerya

Kolombiya-Jamaika

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.