Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Temmuz ayında 25 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, temmuz ayına ilişkin erkek şiddeti verilerini açıkladı. Rapora göre temmuz ayında 25 kadın erkekler tarafından öldürüldü, dokuz kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

6  kadın hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyle öldürüldü

Rapora göre öldürülen 25 kadından altısı boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, biri failin aldatmasının ortaya çıkması bahanesiyle öldürüldü. Aynı raporda, 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilemediğine yer verildi.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Rapora göre temmuz ayında öldürülen 25 kadının sekizi evli olduğu erkek, yedisi birlikte olduğu erkek, üçü eskiden evli olduğu erkek, ikisi oğlu, biri akrabası, biri babası, biri tanıdığı biri tarafından öldürüldü. İki kadını öldüren kişi ile yakınlığı ise tespit edilemedi. Bu ay kadınların yüzde 32’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 12’si evinde, dördü sokakta, ikisi otelde, ikisi arabada, biri arazide, biri ıssız yerde, biri işyerinde, biri su ve kenarında öldürüldü. Bir kadının öldürüldüğü yer tespit edilemedi. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 48’i evlerinde öldürüldü. 

Kadınlar en çok ateşli silah ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 16’sı ateşli silahlarla, beşi kesici aletlerle, biri darp edilerek, üçü boğularak öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 64’ü ateşli silah ile öldürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.