Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu: Galatasaray, Zalgiris’i Dries Mertens’in harika golüyle geçti

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi İkinci Eleme Turu rövanşında Zalgiris Vilnius’u 1-0 mağlup ederek üst tura yükseldi.

Galatasaray, Mertens ile güldü

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, bu sezonki 2. resmi maçına çıktı. Temsilcimiz, UEFA Şampiyonlar Ligi İkinci Eleme Turu rövanşında Zalgiris Vilnius ile karşı karşıya geldi. Mücadele, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta oynandı.

Yaptığı transferlerle gücüne güç katan Galatasaray, Zalgiris’in kilidini açmakta oldukça zorlandı. Temsilcimizin imdadına ise Dries Mertens yetişti. 31. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun sağ kanattan kullandığı kornerde topa ceza sahası dışından gelişine vuruşunu yapan Mertens, müthiş bir golle takımını öne geçirdi. 

Soyunma odasına önde giden Cimbom, ikinci yarıda aradaki farkı açamadı. Zalgiris, 66. dakikada Oyewusi ile net bir pozisyondan faydalanamadı. Kalan dakikalarda ise başka gol sesi çıkmadı.

2-2’nin rövanşında Galatasaray rakibini 1-0 mağlup ederek 3. turda Olimpija Ljubljana ile eşleşti. Turun ilk maçları 8-9 Ağustos, rövanşları ise 15 Ağustos’ta oynanacak.

Dries Mertens, sarı-kırmızılı takımın Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı yabancı oyuncusu oldu. 36 yaş 88 gün ile tarihe geçen Mertens, 36 yaş 32 gün ile efsane Hagi’yi geride bıraktı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.