Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (216): Mucizeler gecesi | Avrupa Kupaları ön elemelerinde yaşanan sürprizler ve geri dönüşler

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi ön elemelerinde 2. turlar geride kaldı. İkinci ön eleme turlarında yaşanan büyük sürprizleri, mucizevi geri dönüşleri Medyascope Spor Servisi olarak sizler için derledik.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu

Genk – Servette FC (ilk maç 1-1, rövanş 2-2, penaltılar 1-4)

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turuna, 1-1’in rövanşında Servette FC’nin güçlü rakibi Genk karşısındaki direnişi damgasını vurdu. Henüz 5. dakikada ligimizden de tanıdığımız, Başakşehir FK ile şampiyonluk yaşamış golcü Enzo Crivelli’nin kırmızı kart görmesiyle, İsviçre temsilcisi 10 kişi kaldı. 28. dakikada Mike Tresor Ndayishimiye’nin penaltıdan kaydettiği golle de ev sahibi Genk 1-0 öne geçti. Ancak yanıt vermekte gecikmeyen Servette FC, 36. dakikada Timothe Cognat’ın kaydettiği golle durumu 1-1’e getirdi.

İlk yarı eşitlikle geçilirken, ikinci yarıya hızlı başlayan Genk, Toluwalase Arokadere’nin 51. dakikada kaydettiği golle tekrar öne geçti. 63. dakikada ise Servette FC’de sahneye çıkan Chris Bedia attığı golle skoru 2-2’de eşitledi. Karşılaşmanın son bölümünde ve uzatma dakikalarında gol aramayı sürdüren Genk, girdiği birçok pozisyondan yararlanamadı. 120 dakikalık mücadele 2-2 sona erdi. Seri penaltı atışlarında ise 4-1’lik üstünlük kuran Servette FC, 115 dakika 10 kişi oynadığı ve 2 kez geri düştüğü deplasmanda penaltılarla turu atlayarak, üst tura yükselen ekip oldu. Genk ise rakip kaleye 33 şut çektiği ve %73 topa sahip olduğu karşılaşmada rakibine üstünlük sağlayamadı.

Servette FC’ye üst turu getiren penaltı atışları:

Hacken – KI Klaksvik (ilk maç 0-0, rövanş 3-3, penaltılar 3-4)

Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yaşanan diğer sürpriz sonuca ise İzlanda ekibi Kİ Klaksvik imza attı. İsveç ekibi Hacken deplasmanında henüz 17. dakikada Arni Frederiksberg’in golüyle öne geçen Kİ Klaksvik, 24. dakikada Tobias Sana’nın golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan ev sahibi Hacken, Amor Layouni’nin 48. dakikada kaydettiği golle 2-1 öne geçti. Ancak yanıt vermekte gecikmeyen Kİ Klaksvik 52. dakikada Arni Frederiksberg’in ikinci golüyle skoru tekrar eşitledi. Karşılaşmanın normal süresi 2-2’lik eşitlikle sona ererken, 105+1. dakikada Ibrahim Sadiq’in golüyle Hacken skoru 3-2’ye getirdi. 109. dakikada Peter Abrahamsson’un kendi kalesine attığı golle skor 3-3’te tekrar eşitlendi ve karşılaşma penaltılara gitti. Seri penaltı atışlarında ise rakibine 4-3’lük üstünlük kuran İzlanda ekibi Kİ Klaksvik adını üst tura yazdırdı. 

Klaksvik’e üst turu getiren penaltı atışları:

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu

Tobol – Basel (ilk maç 3-1, rövanş 1-2)

UEFA Avrupa Konferans Ligi ön elemelerinde ise geçtiğimiz sezonun yarı finalisti Basel’i saf dışı bırakan, Kazakistan temsilcisi Tobol büyük sürprize imza attı. Güçlü rakibine karşı ilk maçta rakibinin dokuz kişi kalmasını iyi değerlendiren Tobol, 1-0’dan geri gelerek 3-1 galip gelmişti.

Kazakistan’da oynanan rövanş karşılaşmasına ise hızlı başlayan Basel, 26. dakikada Anton Kade ve 32. dakikada Jean-Kevin Augustin’in golleri ile 2-0’lık üstünlük yakaladı. Ancak ev sahibi Tobol, 43. dakikada Serge Deble’nin penaltıdan kaydettiği golle farkı bire indirdi. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmazken, ilk maçtaki avantajını iyi kullanan Tobol ismini bir sonraki tura yazdırdı.

Karşılaşmanın özeti:

Dinamo Tiflis – Hamrun Spartans (ilk maç 1-2, rövanş maçı 0-1)

UEFA Avrupa Konferans Ligi ön elemelerinde bir diğer sürprize ise Gürcistan temsilcisi Dinamo Tiflis’i kupanın dışına iten Malta ekibi Hamrun Spartans imza attı. İlk karşılaşmada kendi evinde 2-1 galip gelen Hamrun Spartans, Tiflis’te oynanan rövanş karşılaşmasında ise Uros Djuranovic’in 45+2. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

İkinci yarının ilk dakikasında ise golün sahibi Djuranovic kırmızı kart gördü ve Hamrun Spartans 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın kalan bölümünde ev sahibi Dinamo Tiflis 26 şut ve %71 topa sahip olma oranlarına rağmen, aradığı golü bulamadı ve Malta ekibi Hamrun Spartans adını bir üst tura yazdırdı. 

Vitoria Guimaraes – Celje (ilk maç 4-3, rövanş 0-1, penaltılar 2-4)

UEFA Avrupa Konferans Ligi ön elemelerindeki bir diğer sürprize ise eski Galatasaray futbolcusu Albert Riera’nın çalıştırdığı Slovenya ekibi Celje imza attı. İlk karşılaşmada kendi evinde Vitoria Guimaraes’e 4-3 mağlup olan Celje, Portekiz’de oynanan rövanş mücadelesinde 65. dakikada Gregor Bajde’nin golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın normal süresinde ve uzatma devrelerinde başka gol sesi çıkmazken, tur penaltılara kaldı. Penaltılarda rakibine 4-2 üstünlük sağlayan Celje adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Vitoria Guimaraes ise çektiği 24 şut ve kullandığı 14 kornere rağmen skor üretmeyi başaramadı ve Avrupa defterini kapattı.

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.