Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partili Evrim Rızvanoğlu: “Yaptırdığımız çalışma Akbelen’de 40 bin ağacın kesildiğini gösteriyor”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili ve Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, dün (3 Ağustos) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Akbelen Ormanı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Rızvanoğlu, Akbelen’de 40 bin ağacın kesildiğini söyledi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, TBMM’de Akbelen Ormanı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Rızvanoğlu, konuşmasında “Güçlü devlet demek; insanını yaşatır. Vatandaşının sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını korur. Ormanını korur. Çevreyi ve doğayı korur. Köylüsünü korur. Vatandaşına, insan hayatına yakışır işlerde çalışma imkanı tanır. Biz, Akbelen’de, bunların hiçbirinin korunduğunu görmüyoruz” dedi.

Akbelen Ormanı’yla ilgili tüm gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

“40 bin ağaç kesildi”

Rızvanoğlu, Akbelen ile ilgili şeffaf bir açıklama yapılmadığını belirtti ve “Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Sayın Hüsrev Özkara, bizler için hızlı bir çalışma yaptı. Çalışmada Akbelen’de yaklaşık 40 bin ağacın kesildiği bilgisini bizlere söyledi. Şeffaf verilere ulaşmak her konuda olduğu gibi bu konuda da imkânsız. Yetkililere soruyoruz: Akbelen’de kesilen toplam ağaç sayısı kaç? İktidar tarafından ormanlar konusunda anayasa ve uluslararası taahhütler açıkça çiğneniyor. Örneğin Anayasa’nın 169. maddesi: Bu maddede yer alan ‘Devlet ormanların korunması ve sahaların genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır’ hükmüne rağmen Akbelen, iktidar eliyle adete göz göre göre çölleştiriliyor” diye konuştu.

Akbelen Ormanı’yla ilgili tüm videolarımızı buradan izleyebilirsiniz.

Söz konusu madenden elde edilecek kömürün sadece iki buçuk yıllık olduğunu iddia eden Rızvanoğlu, şöyle devam etti:

“İktidara soruyoruz: İki buçuk yıllık kömür için Akbelen’i katletmeye değer miydi? Dünya kömür yerine yenilenebilir enerjiyi önceliklendiriyor. Ülkemiz aslında bu anlamda birçok Avrupa ülkesine göre de şanslı. Böyle bir coğrafyaya sahipken önceliğimiz neden yenilenebilir enerji değil? Neden güneşi bol olan Muğla’da güneş santralleri kurmaya öncelik vermek varken neden tercih edilmiyor? Bunların hepsi tabii ki önce planlamadan geçiyor. Hükümet önce doğru planlama, fayda-zarar hesabı yapacak ki bu ülke kalkınsın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.