Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 38 bin 828 TL

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) araştırmasına göre kentte yaşamanın maliyeti, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 73,74 arttı. Buna göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyet 38 bin 828 TL oldu. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 3 bin 448 TL arttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İPA, kentte yaşamanın maliyetini araştırdı. “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının raporunu yayımlayan ajansın bulgularına göre kentte yaşamanın maliyeti, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 73,74 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 38 bin 828 TL olarak hesaplandı.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 9,75, bir önceki yılın aralık ayına göre ise yüzde 40,69 oranında arttı.

İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, haziran ayında 35 bin 380 liraydı. Temmuz ayında bu maliyet geçtiğimiz aya göre 3 bin 448 lira arttı.

En çok maliyet zeytinyağında

Hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin bir önceki yılın temmuz ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en yüksek fiyat artışlarından birinin yüzde 94,31 artış oranı ile zeytinyağı fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.