Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Konferans Ligi: Beşiktaş rahat turladı – Adana Demirspor’dan tarihi zafer

Temsilcilerimiz, Avrupa kupalarında sahne almaya devam ediyor. Beşiktaş, Tirana’yı deplasmanda 2-0 yenerken, Adana Demirspor ise sahasında CFR Cluj’u 2-1 mağlup ederek üst tura yükseldi.

Beşiktaş rahat turladı 

Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, bu sezonki ikinci resmi maçına çıktı. Temsilcimiz, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Arnavutluk ekibi Tirana ile karşı karşıya geldi.

Arena Kombetare’de oynanan mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, yeni transferi Daniel Amertey’nin golüyle öne geçti.

Karşılaşmanın skorunu ise Vincent Aboubakar belirledi. 77. dakikada müthiş bir gole imza atan Kamerunlu yıldız, takımını 2-0’lık galibiyete taşıdı. Öte yandan Beşiktaş’ta Masuaku, 66. dakikada kırmızı kart gördü.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Azerbaycan temsilcisi Neftçi ile eşleşti.

Adana Demirspor’dan tarihi başarı

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yer alan Adana Demirspor, tarihi maçta CFR Cluj’u konuk etti. 

Cluj deplasmanından 1-1 beraberlikle dönen Adana Demirspor, 43. dakikada Akintola’nın kafa golüyle öne geçti. Ancak temsilcimiz, ikinci yarının başında Gravillon’un kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı. Dakikalar ilerledikçe baskısını artıran Cluj, 68’da penaltıdan Mogos ile skorda dengeyi sağladı.

Adana Demirspor taraftarlarını sevindiren gol ise uzatma dakikalarında geldi. 90+3’te sahneye çıkan Cherif Ndiaye, kaydettiği golle takımını galibiyete taşıdı. Tarihinde ilk kez Avrupa’da sahne alan Adana Demirspor, son dakika golüyle Cluj’u saf dışı bıraktı.

Adana Demirspor 3. eleme turunda Hırvatistan ekibi Osijek ile karşılaşacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.