Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Kadınlar Dünya Kupası: İspanya, İsviçre’yi rahat geçti – Japonya yürüyüşüne devam ediyor

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Son 16 turu maçları bugün (5 Ağustos) başladı. İspanya, İsviçre’yi 5-1 mağlup ederken, Japonya ise Norveç’i 3-1 ile geçti.

İspanya’dan rahat galibiyet

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Merakla beklenen son 16 turu karşılaşmaları bugün (5 Ağustos) itibariyle başladı.

Turnuvanın favorilerinden İspanya, İsviçre ile kozlarını paylaştı. Karşılıklı atılan gollerle başlayan karşılaşmada İspanya rüzgarı esti. Boğalar, rakibini Altana Bonmati (2), Alba Redonda, Laia Codina ve Jennifer Hermoso’nun golleriyle 5-1 mağlup etmeyi başardı. İsviçre’nin tek golünü ise Laia Codina (KK) kaydetti.

İsviçre’yi 5-1 geçen İspanya, çeyrek finale yükseldi. İspanya’nın çeyrek finaldeki rakibi, Hollanda-Güney Afrika maçının kazananı olacak.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Japonya yürüyüşüne devam ediyor

Grup aşamasında oynadığı 3 maçı da kazanan ve bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 11 gol atan Japonya, son 16 turunda Norveç ile karşı karşıya geldi. 

Ingrid Engen’in kendi kalesine attığı golle öne geçen Japonya, 20. dakikada Guro Reiten’in golüne engel olamadı. İlk devre 1-1 eşitlikle sona erdi. 

Japonya, ikinci yarıda ise şov yaptı. Risa Shimizu ve Hinata Miyazawa’nın golleriyle farka giden Japonya, rakibini 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Japonya’nın çeyrek finaldeki rakibi, İsveç-ABD karşılaşmasının kazananı olacak.

Hinata Miyazawa, turnuvada attığı 5 golle adından söz ettiriyor.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.