Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP yeni parti programı için üyelerine sordu: “CHP, Türkiye’nin geleceğini şekillendirmede nasıl bir rol oynamalıdır?”

CHP, Parti Programı değişiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre koordinatörlüğünde hazırlanacak yeni program için üyelere çağrı metni gönderildi. CHP, üyelerine Part’nin yüz yıllık tarihinin “Türk siyasi hayatındaki yeri”, Parti’nin Türkiye’nin geleceğini şekillendirmede oynayacağı rolü ve CHP programında ana prensibin ne olması gerektiğini sordu.

Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay hazırlıkları devam ediyor. CHP, Ekim ayının sonunda hem tüzük kurultayı hem de 38. Olağan Kurultayı’nı yapmayı planlıyor. Bu kapsamda parti programının değişmesi kararı alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin koordinatörlüğünde yeni bir parti programı hazırlanacak. Emre’nin üyelere gönderdiği program çağrısında, Covid-19 sonrası “çoklu krizler” çağına girildiği belirtilerek, küresel ısınma, iklim krizi gibi tehlikelerle birlikte eşitsizliğin arttığına dikkat çekildi.

Üyelerin, programa ilişkin düşünceleri alındıktan sonra çalışmalara başlanacak. Üyelere, Türkiye’nin öncelikli üç sorunu, çözüm yolları ve CHP’nin Türkiye’nin geleceğini şekillendirmedeki rolü soruldu.

“İktidara giden yolun referans metni olacaktır”

CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak politikaların üretilmesindeki rolüne dikkat çekilen çağrıda şunlara yer verildi:

“Cumhuriyet’in kuruluşunda temel bir rol oynamış olan CHP, bugünkü dünya ve Türkiye koşullarında demokrasi, eşitlik, özgürleşme, katılımcılık, bilime dayalı ilerleme dahil ortaya çıkan kritik alanlarda öncülük yapmasını sağlayacak yeni bir program hazırlamak ihtiyacı ile karşı karşıyadır. Bu niteliğiyle bu program iktidara giden yolun referans metni ve vizyon belgesi olacaktır.

Bu program, felsefesine ve hedefine uygun olarak, katılımcı bir biçimde hazırlanacaktır. Katılımcı anlayışın gereği olarak vatandaşlarımızın ve partililerimizin aşağıdaki sorulara verecekleri yanıtlar program çalışmalarımızın başlangıcı olacak ve ilerleyen döneme rehberlik edecektir.” 

“Türkiye’nin öncelikle üç sorunu nedir?”

CHP, yeni parti programı için üyelere şu soruları yöneltti:

“CHPnin yüz yıllık tarihi ve Türk siyasi hayatındaki yeri hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP Türkiyenin geleceğini şekillendirmede nasıl bir rol oynamalıdır?

CHPnin programına yön vermesi gerektiğini düşündüğünüz ana prensip ve temel değerler nelerdir? Bir ya da birden fazla yanıt yazabilirsiniz.

Türkiyenin öncelikli olduğunu düşündüğünüz üç sorununu yazınız? Bu sorunların çözümü için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini kısaca açıklayınız.

CHP’nin politikalarını uygulaması ve ilkelerini hayata geçirmesi için gereken iktidar stratejisi hakkındaki görüşlerinizi yazınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.