Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bafra belediye başkanı hedef gösterdi, Samsun Valiliği Murat Övüç’ün “Kadınlar Matinesi” etkinliğini iptal etti

Sosyal medya fenomeni ve müzisyen Murat Övüç’ün Samsun-Bafra’da yapacağı “Kadınlar Matinesi” etkinliği, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın hedef göstermesi sonucu Samsun Valiliği tarafından “milli ve manevi değerlerine aykırı” denilerek iptal edildi.

Murat Övüç’ün Samsun’un Bafra ve Atakum ilçelerinde 22 Ağustos’ta yapılması planlanan “Kadınlar Matinesi” etkinliği, önce hedef gösterildi daha sonra Samsun Valiliği tarafından iptal edildi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç sosyal medya hesabından, Murat Övüç’ün etkinliğiyle ilgili, “Özel bir organizasyon firması tarafından yapılması planlanan Murat Övüç konseri için farklı mekanlarda yapılacağına dair asılsız haberler tarafımıza ulaşmaktadır. Şehrimizin herhangi bir noktasında böyle bir etkinlik gerçekleşmeyecektir. Böyle bir etkinliğin yapılmasına hiçbir şekilde yapılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” diye yazdı.

Belediye başkanı her ne kadar “Böyle bir etkinliğe müsaade etmedik” dese de Murat Övünç, 31 Ağustos 2022’de Bafra’daki Asırlık Büyük Park’ında aynı etkinliği düzenledi.

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “vatandaşların talebi doğrultusunda” etkinliğin iptal edildiğini duyurdu:

“Şahsım ve Bafra Belediyesi’ni etiketleyerek paylaşılan Murat Övüç konserinin benimle ve belediyemizle hiçbir alakası yoktur. 22 Ağustos’ta Asırlık Büyük Park’ta düzenlenmesi planlanan konser vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü etkinliğin “toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği” gerekçesiyle yasaklandığını duyurdu: 

“Bir organizasyon firması tarafından ‘Kadınlar Matinesi’ adı altında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak vatandaşlarımız, valiliğimize ulaşmış ve programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği, yapılmasının kamu esenliğini olumsuz etkileyeceği yönünde rahatsızlıklarını iletmişlerdir.

Bu sebeple; önünüzdeki günlerde Bafra ve Atakum’da düzenlenmesi planlanan etkinliklere 5442 sayılı Kanunu’nun 11 (c) maddesi ‘İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.’ uyarınca müsaade edilmeyeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.