Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (217): Süper Lig’de heyecan başlıyor – Sezon boyunca takip edilmesi gereken beş teknik direktör

Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonu, 11 Ağustos Cuma günü başlayacak. Mauro Icardi’sinden Edin Dzeko’suna, Vincent Aboubakar’ından Anastasios Bakasetas’ına dünyaca ünlü yıldız futbolcular, takımlarını şampiyonluğa ulaştırmak için mücadele edecek. Medyascope Spor’dan Kubilayhan Kavrazlı, futbolcuları yönetecek kenar ekibine odaklandı ve sezon boyunca takip edilmesi gerektiğini düşündüğü beş teknik direktörü sizin için derledi. 

5) Nuri Şahin / Fraport-TAV Antalyaspor

Türk futbolunun efsane futbolcularından Nuri Şahin, teknik direktörlük kariyerinin henüz başında. 5 Ekim 2021’de yeşil sahalara veda edip saha kenarına gelen başarılı isim, söz konusu tarihten itibaren Fraport-TAV Antalyaspor’u çalıştırıyor.

Teknik direktörlük kariyerine şaşaalı bir giriş yapan Nuri Şahin böylece kendisine olan beklentileri de oldukça yükseltti. Ancak genç çalıştırıcı, Fraport-TAV Antalyaspor’un başında geçen sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Akdeniz temsilcisi, 2022-2023 sezonunda sadece 11 galibiyet alabildi ve topladığı 41 puanla ligi 13. sırada noktaladı. Antalyaspor’un bu galibiyetlerin 8’ini iç sahada alması da Nuri Şahin üzerindeki soru işaretlerini artırdı.

Fraport-TAV Antalyaspor, yeni sezonda Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyecek. Geçen sezonki küme düşme korkusunu yaşamak istemeyen kırmızı-beyazlılar, Nuri Şahin’in istekleri doğrultusunda kadrosunu şekillendirmeye devam ediyor. Antalyaspor’un şu ana kadarki (7 Ağustos) transferleri şu şekilde: 

– Zymer Bytyqi 

– Erdoğan Yeşilyurt

– Jakup Kaluzinski

– Ali Jasim

– Adam Buksa

– Gerrit Holtmann

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fraport-TAV Antalyaspor, bu süreçte 7 hazırlık maçı oynadı. Akdeniz temsilcisi, bu maçlarda parlak bir görüntü sergileyemedi. 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle hazırlık maçlarını tamamlayan Antalyaspor, gol yollarındaki kısırlığıyla dikkatleri çekiyor. 4-2-3-1 dizilişiyle futbolcularını sahaya süren Nuri Şahin, elindeki kadro sebebiyle formasyonda değişikliğe gidebilir. Ancak 34 yaşındaki çalıştırıcının, takımının pozisyon üretmedeki problemlerini nasıl çözeceği merak konusu. Öte yandan Antalyaspor, yaz transfer döneminde Haji Wright ve Fernando gibi iki önemli ismiyle de yollarını ayırdı.

4) İlhan Palut / Çaykur Rizespor

İlhan Palut’un Çaykur Rizespor’u, 2023-2024 sezonun en merak edilen takımlarından biri olacak. Bülent Korkmaz liderliğinde geçen sezon, TFF 1. Lig’de mutlu sona ulaşan Karadeniz temsilcisi, bir senelik aranın ardından Süper Lig’de boy göstermeye devam edecek.

Şampiyonluk yaşamasına rağmen Bülent Korkmaz ile yollarını ayıran Çaykur Rizespor, Süper Lig’in en değerli teknik direktörlerinden İlhan Palut ile 1 senelik sözleşme imzaladı. Kariyerinde Hatayspor ve Göztepe’yi de çalıştıran 46 yaşındaki isim, en başarılı dönemini ise Konyaspor’da geçirdi. Yeşil-beyazlılarda yaklaşık 2 sezon görev yapan İlhan Palut, ilk sezonunda takımını 3. sıraya yerleştirdi. Ancak genç teknik direktör, 2022-2023 sezonunda beklentilerin altında kaldı ve 17 Ocak 2023 tarihinde Konyaspor ile yolları ayırdı.

Konyaspor’dan ayrıldıktan sonra ismi Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi kulüplerle de anılan İlhan Palut, yeni yol haritasını Çaykur Rizespor olarak çizdi. Karadeniz ekibini yeni sezonda Avrupa kupalarına götürmek için mücadele edecek olan İlhan Palut, oyun anlayışına göre transferler yaptırmaya devam ediyor. Çaykur Rizespor’un şu ana kadar (7 Ağustos) yapmış olduğu transferler şu şekilde:  

– Khusniddin Alikulov

– Mustafa Şengül

– Eray Korkmaz

– Taha Şahin

3) Fatih Tekke / İstanbulspor

Trabzonspor ve Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük değerlerden olan Fatih Tekke, yeni sezonda İstanbulspor ile adından söz ettirmeye devam etmeyi planlıyor. 2015 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde 6 farklı takım çalıştıran genç teknik direktör, İstanbulspor ile geçen sezon büyük bir başarıya imza attı. 

25 Ekim 2022’de İstanbulspor’un başına geçen Fatih Tekke, küme düşmesine kesin gözüyle bakılan takımını ligde tuttu. Özellikle oynattığı göze hoş gelen futbol ve Valon Ethemi, Topalli başta olmak üzere futbolcularından en yüksek derecede verim almasıyla alkış toplayan Fatih Tekke, İstanbulspor’u 12. sıraya kadar taşıdı. Sarı-siyahlı kulüp, şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan maçta da Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalarak ligin kaderini tayin etti. 

Valon Ethemi’yi kadrosunda tutmayı başaran İstanbulspor, şu ana kadar ise şu transferleri gerçekleştirdi:

– Mendy Mamadou

– Demeaco Duhaney

– Diamantis

– Jackson

Fatih Tekke’nin İstanbulspor’unun, Süper Lig’i kaçıncı sırada tamamlayacağı bilinmez. Ancak futbolseverler, sarı-siyahlı kulübün Fatih Tekke önderliğinde göze hoş gelen bir futbol oynayacağını ve sürpriz sonuçlara imza atacağından emin. 

2) Nenad Bjelica / Trabzonspor

Hırvatistan’ın yetiştirdiği en önemli teknik direktörlerden olan Nenad Bjelica, ilk büyük sınavını Trabzonspor’un başında verecek. 2008’den bu yana teknik adamlık yapan 51 yaşındaki çalıştırıcı, geçen sezonun son döneminde bordo-mavili kulübe imza attı.

Antrenörlük kariyeri boyunca 8 farklı takımda çalışan Bjelica’nın kariyerinde 5 kupa bulunuyor. Maç stratejisine bağlı olarak 4–2–3–1, 4–3–3 ve 3–5–2 formasyonlarını kullanan Nenad Bjelica’nın takımları, topa sahip olma konusunda oldukça istekli. Kazanmaya odaklı yapısıyla geldiği ilk günden beri Trabzonsporlu taraftarların takdirini toplayan Hırvat teknik direktör, yeni sezonda zirve yarışının içinde olmayı hedefleyecek.

2022-2023 sezonunda hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor, Nenad Bjelica liderliğinde transfer çalışmalarına devam ediyor. Karadeniz temsilcisi, şu ana kadar şu isimleri kadrosuna kattı:

– Mehmet Aydın

– Tonio Teklic

– Gökhan Gürbüz

– Filip Benkovic

– Hakan Yeşil

– Kourbelis

– Mislav Orsic

– Joaquin Fernández

Hırvatistan Milli Takımı’nın en değerli isimlerinden Mislav Orsic, yeni sezonda Trabzonsporlu taraftarları heyecanlandıran bir transfer hamlesi olmuştu. Ancak Orsic, antrenmanda sakatlandı. Yapılan kontrollerin ardından Hırvat oyuncunun çapraz bağlarında yırtık şüphesi tespit edildi. Orsic’in 6 ila 9 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

1) Volkan Demirel / Hatayspor

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 11 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından binlerce insan hayatını kaybetti. Hatayspor ve Gaziantep FK ise bu süreçten en fazla etkilenen takımlarımız oldu. Öyle ki Hatayspor’da futbolcu Christian Atsu ve sportif direktör Taner Savut, deprem felaketinde hayata gözlerini yumdular.

Deprem felaketinde göstermiş olduğu fedakarlıklar ile herkes tarafından takdir gören Volkan Demirel, yeni sezonda da her türlü zorluğa rağmen Hatayspor’u çalıştırmaya devam edecek. Ancak Hatayspor ise il değiştirmek zorunda kalacak. Hatayspor, bu sezon maçlarını Mersin’de oynayacak. TFF’den yapılan açıklamada, Hatay Stadyumu’nun etrafında konteyner kentlerinin olması ve Hatay’daki tesislerin zarar görmesi nedeniyle böyle bir karar alındığı kaydedildi.

Hatayspor, 9 Temmuz Pazar günü uzun süreli aranın ardından ilk kez sahaya çıktı. Hull City ile karşı karşıya gelen Hatayspor, karşılaşmayı Bursa Timsah Arena Stadyumu’nda oynadı. Hatayspor, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship takımlarından Hull City ile 1-1 berabere kaldı. İngiliz ekibi 68.dakikada Will Jarvis ile öne geçerken Hatayspor’un golünü 84.dakikada Ünal Emre Durmuşhan kaydetti.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Hull City hazırlık maçı ardından konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Tek hedefimiz depremzede vatandaşlara umut olup, ışık vermek” dedi.

Volkan Demirel, yeni sezonda Hatay halkına umut olmaya devam edecek. Hatayspor’un başında güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Volkan Demirel, bu doğrultuda şimdiye kadar şu isimlerin transferine onay verdi:

– Ömer Faruk Beyaz

– Bekaj

– Ünal Durmuşhan

– Görkem Sağlam

– Tom Dele-Bashiru

– Carlos Strandberg

– Hodzic

– Onur Arı

– İbrahim Demir

– Giorgi Aburjania

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.