Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Community Shield’de şampiyon Arsenal

İngiltere FA Community Shield’de (Süper Kupa) Arsenal, normal süresi 1-1 sona eren mücadelenin ardından Manchester City’yi penaltılar sonunda 4-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Arsenal, Manchester City’yi yenerek şampiyon oldu

İngiltere’de futbolseverler dün (6 Ağustos) nefis bir heyecana tanıklık etti. İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City, ligi 2. sırada tamamlayan Arsenal ile kozlarını paylaştı. 

Wembley Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda etkili bir futbol ortaya koyan Manchester City, 77. dakikada 21 yaşındaki orta sahası Cole Palmer’ın golüyle öne geçti. 

Bitime 14 dakika kala yenik duruma düşen Arsenal, karşılaşmanın son dakikasında müthiş bir mucizeye imza atmayı başardı. 90+11’de sahneye çıkan Trossard’ın attığı gol, final heyecanını penaltılara taşıdı.

Arsenal, normal süresi 1-1 sona eren mücadelenin ardından Manchester City’yi penaltılar sonunda 4-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Mikel Arteta, Arsenal’da futbolcu ve teknik direktör olarak çıktığı hiçbir final maçını kaybetmedi.

🏆 2013/14 FA Cup

🏆 2014/15 FA Cup

🏆 2014/15 Community Shield

🏆 2015/16 Community Shield

🏆 2019/20 FA Cup

🏆 2020/21 Community Shield

🏆 2023/24 Community Shield

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.