Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört yılda altı kez görevden alındı, altı kez mahkeme kararı ile geri döndü

Diyarbakır-Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve Mayıs 2019’dan beri altı kez görevden alınan Fikret Elaltuntaş, altıncı kez mahkeme kararı ile görevine geri döndü. Elaltuntaş’ın görevden alınmasına sebep olan raporu hazırlayan muhakkiklere de maaş kesme ve kınama cezası verildi.

Diyarbakır’da siyaset kurumunun fazlasıyla müdahil olduğu kurumların başında gelen Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ilginç bir görevden alma ve geri dönüş olayı yaşandı. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaparken ilk olarak Mayıs 2019’da görevden alınan Fikret Elaltuntaş, son dört yıl içinde altı kez görevden alındı ve mahkeme kararı ile görevine geri döndü.

Son olarak 1.5 yıl önce hakkında muhakkiklerin hazırladığı, “kamu zararı” raporu ve ardından açılan soruşturma nedeniyle görevden alınan Elaltuntaş’ın bugün itibarıyla mahkeme kararı ile göreve iade edilmesine karar verildi.

Mahkeme, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü muhakkiklerinin hukuka ve mevzuata aykırı yapmış olduğu soruşturma sonucu Elaltuntaş’ın görevden alınma işlemini iptal etti. Bakanlık müfettişlerinin yapmış olduğu soruşturma ve idare mahkemesinin kararı sonucu Elaltuntaş görevine altıncı kez iade edilirken, hakkında rapor tutan muhakkiklere ise maaş kesimi ve kınama cezası verildi.

Öte yandan, Elaltuntaş’ın dönmesi ile Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Üçköylüoğlu ise Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı. Üçköylüoğlu’nun da iki yıl içinde dört defa görev yerinin değiştiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.