Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu yurt gezilerine başladı | İlk durak Elazığ ve Tunceli

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt gezilerine Elazığ ve Tunceli ile başladı. Tunceli’de vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, “Kaybettiğimiz her seçim, ülkemizin bir başka 5 yılını bizden alıp götürüyor. Biz, artık kaybedemeyiz. İstanbul’u da kaybetmeyeceğiz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli kent merkezinde yaptığı konuşmada 2023 seçimlerinde olduğu gibi, 2024 seçimlerinin de neferi olacağını vurguladı:

“Kaybettiğimiz her seçim, ülkemizin bir başka 5 yılını bizden alıp götürüyor. Biz, artık kaybedemeyiz. İstanbul’u da kaybetmeyeceğiz. Göreceksiniz. Ama memleketin bundan sonraki seçimlerini de kaybetmeyeceğiz. Bakın, kararlı bir söz söylüyorum: Artık kaybetmek yok. İstanbul’u da kaybetmek yok. Diğer büyük şehirleri de kaybetmek yok. Türkiye’nin seçimlerini de kaybetmek yok. O bakımdan önümüze daha güçlü bakan, ama hatalarından ders çıkartan, halkıyla dertleşen, hesap veren ve her zaman halkın denetimine tabi olan siyasiler ve kurumlar olmaya, hepinizin huzurunda, şu güzel vatanın en cesur insanlarının bulunduğu güzel Tunceli’de, sizlerin huzurunda söz veriyorum.”

“Sokağın başında az önce Genel Başkanımızı aradım”

Tunceli ziyareti sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Az önce sokağın başında aradım Sayın Genel Başkanımızı. Dedim, ‘Vallahi sizden habersiz Tunceli’ye geldim. Bilginiz olsun.’ Ben, sizin selamınızı ilettim. Onun da size çok selamları var. Onu da iletmiş olayım. Bu yer bitince, Belediye Başkanımız geldi, dedi ki; ‘Buraya bir isim verelim. İşte, ‘İstanbul’ dedi, şu dedi, bu dedi. Dedim; oranın ismi şu olur: Bir kere dedim, bizim partimize ve bize hediye ettiği bir şahsiyet var o ilçenin. Nazımiyeli Kemal Kılıçdaroğlu. ‘Madem konaklayacak bir yer yapıyorsunuz’ dedim, ‘Hem anne hem baba sıcaklığını versin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun annesini ve babasının ismini vermelisiniz’ dedim. Sağ olsun o da öyle yaptı. Yakıştı da.”

“Önümüzde büyük bir sınav var”

Parti içindeki sorunları sadece parti yöneticileriyle konuştuğunu söyleyen İmamoğlu, “Bakın ben 90 gündür, partinin içindeki muhatapların dışında kimseyle partimi konuşmadım. Benim bir tane konuşmamı bulamazsınız basın önünde. 90 gündür ben partimi, partimin yöneticileriyle konuşuyorum. Konuşmaya devam edeceğim. Başta Genel Başkanımız olmak üzere. Doğruları konuşan Ekrem İmamoğlu olmak zorundayım. Millet bana onun için oy veriyor. Ben öyle inanıyorum. Hepinizin huzurunda doğruları konuşmaya devam edeceğim” dedi.

İmamoğlu Elazığ’da Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi inşaatını ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum olarak inşasını üstlendikleri Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulunmak üzere, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte Elazığ’a geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ milletvekili Gürsel Erol’un eşlik ettiği İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, Murat Yazıcı ve İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut tarafından bilgilendirildi.

“Biz beş yıl bittiğinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en güçlü, en üretken yönetimi olduğumuzu rakamlarıyla ortaya koyacağız”

Gazetecilerin sorularını da şantiyede yanıtlayan İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’un yönetimiyle ilgili eleştirilerini işaret ederek şöyle dedi:

“İddiayla söylüyorum; biz, beş yıl bittiğinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en güçlü, en üretken, toplumuyla en iç içe, en demokratik bir yönetimi olduğumuzu, rakamlarıyla, istatistikleriyle ortaya koyacağız. Ben anlıyorum; bizi geçmiş 25 yılla kıyaslayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu durumlarını da kavrayabiliyorum. 25 yıldan sonra kaybettiği bir ilde, böylesi bir performansı gösteren ekibe bu kadar ok çevirmeleri, bu kadar eleştiri yoğunlaştırmaları gayet doğal. Ama biz tam tersine hem şehrimizde iş üretirken hem de ülkemizin her noktasında güzel hizmetler sunuyoruz.”

İki bin 283 rakımda ‘Sarı Saltık’ ziyareti

İmamoğlu Elazığ’ın ardından eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, aralarında iki bin 283 rakımdaki Sarı Saltık Türbesi’nin de bulunduğu Tunceli’deki bazı Alevi inanç merkezlerine ziyaretlerde bulundu.

İmamoğlu çifti, Pertek’te Ağuçan Ocağı Türbesi, Cemevi ve Kültür Merkezi ile Sultan Hıdır Türbesi’ni; Hozat’ta ise, Derviş Cemal Ocağı ve 2 bin 283 rakımdaki Sarı Saltık Türbesi’ni ziyaret etti. İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından Alevi vatandaşlarca kutsal kabul edilen ziyaretler ve tarihsel süreçleriyle ilgili bilgilendirildi.

Ziyaret alanlarında bulunan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu çifti, yurttaşlardan gelen fotoğraf çektirme taleplerini yerine getirdi. Dilek ağacına bez bağlayıp, mum yakarak dileklerde bulunan İmamoğlu çiftine bir genç, Zülfikar kolyesi hediye etti.

“Birbirimizi anlamak aslında dünyanın en kolay şeyi”

İmamoğlu, inanç merkezlerine yaptığı ziyaretleri, şu sözlerle değerlendirdi:

“Aslında toplumumuzun çok keşfetmediği, çok derin düşüncelerin, felsefelerin olduğu bir vatanımız var, en doğusundan en batısına, bazen binlerce yıl gerisine gidecek kadar. Bir yanıyla inancımız adına çok özel anlar, çok özel kişilikleri bu topraklarda yatıyor. Hep söylüyorum; birbirimizi anlamak, aslında dünyanın en kolay şeyi. Anlaşamamak en zor şey. Bazen en zor şeyi başarıyoruz. Birbirimizi anlamamayı ve dinlememeyi başarıyoruz. Umuyorum ki, bunu aşacağız. Yeni nesil gençlerde en çok hoşuma giden şey, ön yargılarını yıkmış bir nesil geliyor. Bugün belki bazı acı bedeller ödeniyor ya da süreçler yaşanıyor, ama günün sonunda şu an genç nesilde hissettiğim ön yargıları yıkmış tavırlarını, hoşgörüsü yüksek yaklaşımlarını, ben milletimiz adına, geleceğe dair büyük bir umut kapısı olarak görüyorum. Bu bağlamda ben, her adım attığı yöresinde bambaşka bir aydınlanma yaşıyorum kendi ruh halimde, memleketin her noktasında. Bugün de birçok kez geldiğim Tunceli’nin il sınırlarında, keşfedilmeye muhtaç, görmediğiniz zaman aslında gelmemiş kabul edileceğiniz noktaları görmekten büyük mutluluk duyuyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.