Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mark Zuckerberg: “26 Ağustos’ta dövüşe hazırım fakat Musk’tan teyit gelmedi”

Twitter’ı 44 milyar dolara satın alarak adını X’e çeviren Elon Musk, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ile yapacağı kafes dövüşünün X’te canlı yayınlanacağını söyledi. Yayın gelirlerinin gaziler için çalışan vakıflara bağışlanacağını açıklayan Musk, bütün gün ağırlık kaldırarak dövüşe hazırlandığını açıkladı. Musk’a yanıt veren Zuckerberg, 26 Ağustos’u önerdiğini ama Musk’tan teyit alamadığını açıkladı. İşte kafes dövüşüne dair bilinenler.

Sosyal medya ve teknoloji devleri, haziran ayından bu yana Las Vegas’ta yapılacak bir kafes dövüşü için birbirlerini kışkırtıyor. Elon Musk, dün (6 Ağustos) sabah X’ten yaptığı bir paylaşımda “Zuck vs. Musk dövüşü X’te canlı yayınlanacak. Tüm gelirler gaziler için hayır kurumlarına gidecek” dedi, fakat ayrıntı vermedi.

Bütün gün ağırlık kaldırarak dövüşe hazırlandığının altını çizen Musk, “Spor salonuna gidecek vaktim yok, o yüzden işe ağırlık götürüyorum” diye yazdı. Bir X kullanıcısının Musk’a kavganın amacını sorması üzerine Musk şöyle yanıt verdi: “Bu savaşın medeni bir şekli. Erkekler savaşı sever.”

Mark Zuckerberg

Zuckerberg’ten yanıt

Meta’nın sosyal medya platformu Threads üzerinden Musk’a yanıt veren Zuckerberg, kafes dövüşünün X’ten canlı yayınlanması üzerine şunları söyledi: “Bunu daha güvenilir ve zaten vakıflara bağış yapılabilen bir platformdan yayınlamak daha iyi olmaz mı?”

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Zuckerberg, “(Musk) İlk meydan okuduğunda 26 Ağustos’u önermiştim ama henüz teyit etmedi” diye yazdı.

Post by @zuck
View on Threads

Tartışma nasıl başladı?

Twitter’ı satın almasının ardından Musk ile Facebook, Instagram, Whatsapp ve X’in rakibi Threads gibi sosyal medya platformlarının sahibi Zuckerberg’in arası gerildi. İki şirketin teknoloji, yapay zeka ve sosyal medyalar alanındaki rekabeti, liderlerinin kafes dövüşü isteğiyle fiziksel bir hal almışa benziyor.

Söz konusu tartışma Musk’ın 20 Haziran’da yaptığı bir paylaşımla başladı. Musk, bu paylaşımında “kafes dövüşüne hazır” olduğunu söylemiş ve Karma Dövüş Sanatları (MMA) eğitimi alan Zuckerberg de “Bana konum gönder” demişti.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Ahmet Emir Sevindik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.