Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Dünyada kargaşa, “Türkiye Yüzyılı” ve Büyükelçiler Konferansı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, Nijer’deki darbe, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve tahıl anlaşmasının feshi, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerindeki gidişatı hatırlatarak bugün (7 Ağustos) Ankara’da toplanacak Büyükelçiler Konferansı’nın amacına uygun yapılması halinde ortaya çıkan risk ve belirsizliklerin fırsata dönüştürülebileceğini kaydetti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanımından yola çıkarak “Türkiye Yüzyılında Dış Politikamız” başlığı altında düzenlenen konferansın “arama” niteliğinde olacağını belirten Yetkin, “Örneğin, Erdoğan’ın ve Fidan’ın konuşmaları dışındaki konuşmaların basına açık olmayacağı yolunda bir bilgi var; dün akşama dek öyleydi en azından. Bu yöntem en azından oraya davet edilen başka bakan ve yüksek devlet görevlilerinin, kürsüyü tribünlere oynama aracı olarak kullanmasının önüne geçebilir” diye yazdı.

Dış politikanın ekonomi-politik bir iş olduğunu söyleyen Yetkin, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Türkiye’nin ekonomik krizi aşabilmesi dış politikasını daha etkili kılacaktır. Tersi de doğru, yani krizi aşabilmek içim kaynak arayışında da dış politika çizginizin payı büyük olacaktır. Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta yeniden cumhurbaşkanı seçildikten sonra daha uzlaşmaya açık bir algı oluşturmaya çalışması bunu gösteriyor.

Ancak bütün bunların ötesinde dünyada kargaşa hüküm sürerken sizin yeni bir yol haritası için yeni bir hikâye yazmanız da gerekiyor. ‘Türkiye Yüzyılı’ o aranan hikâye midir? Henüz bilmiyoruz; içinin nasıl doldurulacağına bağlı. Bu Büyükelçiler Konferansı ‘Türkiye Yüzyılı’ kavramının içini dolduracak mı? Onu göreceğiz.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.