Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da yolcu treni raydan çıktı: En az 30 kişi öldü, 100 kişi yaralandı

Pakistan’ın güneyinde yolcu treni raydan çıktı. Kazada en az 30 kişi öldü, 100 kişi yaralandı. Kurtarma operasyonu dün akşam saatlerinde tamamlanırken, bazı hastanelerde acil durum ilan edildi.

Hazara Ekspresi’ne ait trenin birden fazla vagonu, Navabşah’taki Sahara durağı yakınlarında raydan çıktı. Kazada en az 30 kişi hayatını kaybederken, 100 kişi yaralandı. Yaralananlar çevredeki hastanelere götürüldü, tedavilerine devam ediliyor.

Kazanın nedeni ne?

Pakistan Demiryolları Bakanı Saad Rafiq, ilk incelemelere göre trenin normal hızda seyrettiğini belirtti. Bakan kazanın nedenini bulmak için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kazadan kurtulan Naseer Ahmed, BBC Urdu’ya verdiği demeçte, yerde yatan çok sayıda kadın ve çocuk gördüğünü söyledi. “Bağırıyorlardı… Ne yapacağımı bilemedim” diyen Ahmed, ellerine su döktüğünü ve bilinçleri yerine gelir umuduyla elindeki suyu yerde yatan yaralıların yüzüne döktüğünü anlattı.

Kurtarma ekipleri arama kurtarma çalışmalarında.

Pakistan’daki demiryolları oldukça eski. Bu yüzden tren kazaları diğer ülkelere kıyasla daha fazla. 2021 yılında da bu bölgede iki tren çarpışmış, en az 40 kişi hayatını kaybetmişti. Yine 2013 ila 2019 yılları arasında da yaşanan tren kazalarında 150 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.