Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu: Fransa, Fas karşısında farka koştu – Kolombiya, Jamaika’yı tek golle geçti

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı sona erdi. Fransa, Fas karşısında şov yaparken, Kolombiya ise Jamaika’yı tek golle geçip çeyrek finale yükselen son ülkeler oldu. 

Fransa’dan gövde gösterisi

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Merakla beklenen çeyrek final eşleşmeleri bugün (8 Ağustos) itibariyla belli oldu.

Turnuvanın favorilerinden Fransa, Almanya’yı saf dışı bırakarak son 16 turuna yükselen Fas ile kozlarını paylaştı. Dünya Kupası’nın sürprizlerinden Fas karşısında zorlanmayan Fransa, rakibini ilk yarıda moralman çökertti. Fransa, ilk yarıyı Kadidiatou Diani, Kenzo Dali ve Le Sommer’in golleriyle 3-0 önde kapattı. 

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Fransa, 70. dakikada bir kez daha sahne alan Le Sommer ile farka koştu. Fas’ı 4-0 mağlup eden Fransa, çeyrek finale yükselmeyi başardı. 

Kolombiya, Jamaika’yı tek golle geçti

Dünya Kupası son 16 turu eşleşmelerinin son maçında Kolombiya ile Jamaika karşı karşıya geldi. Turnuvada gözü yükseklerde olan iki ülkenin karşılaşmasında büyük heyecan yaşandı. 

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada gülen taraf Güney Amerika temsilcisi oldu. Kolombiya, Jamaika’yı 51. dakikada Catalina Usme’nin kaydettiği golle 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2023 Dünya Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu:

İspanya-Hollanda

Japonya-İsveç

Yeni Zelanda-Fransa

İngiltere-Kolombiya

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.