Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus füzeleri Ukrayna’nın doğusunu hedef aldı: Sekiz kişi öldürüldü, 31 kişi yaralandı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Ukraynalı yetkililer, ülkenin doğusundaki Pokrovsk kasabasına düzenlenen Rus füze saldırısında en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

31 kişinin yaralandığı saldırıda haber yapmak için Ukrayna’da bulunan gazeteciler tarafından kullanılan otel de hasar gördü. Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klimenko, ölenlerden birinin devlet yetkilisi olduğunu açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırıda hayatını kaybedenlerden “kurbanlar” olarak bahsetti. Öte yandan Zelenskiy, Rusya’nın Sovyetler döneminden kalma beş katlı bir binayı vurduğunu belirtti ve en üst katı çöken binanın videosunu yayınladı. Saldırının ardından kurtarma çalışmaları da sürüyor.

Rus birlikleri tarafından ele geçirilen Pokrovsk, ilhak edilen Donetsk’e 70 kilometre uzaklıkta. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden önce bölgede yaklaşık 60 bin kişi yaşıyordu.

Saldırının ardından kurtarma faaliyetleri sürüyor.

BBC, Financial Times, Globe and Mail ve Channel 4’e göre saldırıda zarar gören Druzhba Otel gazetecilerin sıklıkla kullandığı otellerin başında geliyordu. Bazı gazeteciler saldırıyı, haziran ayında düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybeden Ukraynalı yazar Victoria Amelina’nın ölümüne benzetti.

İşte saldırının ardından bazı muhabirlerin attığı tweetler:

Öte yandan Ukrayna lideri Zelenskiy, saldırıların tekrarlanabileceğini belirterek halkın sığınaklara gitmesini istedi.

Kaynak: BBC, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.