Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aç ayı oynayamadı: Hırsız Hank yakalandı

Kaliforniya’da uzun süredir aranan ve 21 eve girdiği düşünülen “Hank the Tank” isimli ayı, sonunda yakalandı. 2022’den beri Lake Tahoe bölgesindeki evlere giren Hank’in hırsızlık günleri sona erdi. Bir siyah ayı olan Hank’e “Tank” lakabı da yine cüssesinden geliyor. Kendisi tam 227 kilogram.

Yetkililer Hank’i Colorado’da bir barınağa, üç yavrusunu ise Kaliforniya’da bir barınağa nakledecek.

Hank the Tank

Kaliforniya Balık ve Vahşi Yaşam Departmanı’ndan (CDFW) yapılan açıklamada Hank’in, “Güvenli bir şekilde hareketsiz hale getirildiği” söylendi.

Yetkililere göre, böyle vakalarda hayvanların bir barınağa yerleştirilmesi tercih edilen bir yol olmasa da Hank’in ulaştığı şöhret, belki de ona yardımcı oldu: “Bu ayıya yönelik ilgi ve ayının karışabileceği ciddi olaylar riski göz önüne alındığında CDFW, ayı ailesinin yanı sıra South Lake Tahoe topluluğundaki insanları korumak için alternatif bir çözüm uyguluyor.

Hank’in üç yavrusunun annelerinden ayrılmaları için ise, “Dişi ayıdan öğrendikleri olumsuz davranışları bırakabilmeleri ve vahşi doğaya geri dönebilmeleri umudu” olarak açıklandı.

Hank’in başta 40’tan fazla hırsızlık olayından sorumlu olduğu düşünülüyordu ama DNA örnekleri sonucu başka ayıların da hırsızlık vakalarına karıştığı anlaşıldı.

Hank ile beraber başka ayıların da hırsızlık vakalarına karışması sonrası hayvanseverler yetkililerden, hayvanlara zarar vermeden olayları çözme garantisi aldı. Hiçbir ayıya ötenazi uygulanmayacak, zarar verilmeyecek, başka bir tesise yerleştirilmeyecek ya da hayvanat bahçesine konulmayacak.

Kaliforniya’daki diğer iki hırsız ayı hâlâ firarda.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.