Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (219): Trendyol Süper Lig’de heyecan başlıyor – Sezon boyunca gelişim kaydetmesi beklenen beş genç yetenek

Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu, 11 Ağustos Cuma günü başlıyor. Yapılan yıldız transferleri ile nefes kesecek şampiyonluk yarışının yanı sıra, ligde sezon boyunca takip edilmesi gereken beş genç yeteneği Medyascope Spor Servisi’nden Kubilayhan Kavrazlı sizin için derledi.

5) Bünyamin Balcı / Fraport-TAV Antalyaspor

Türk futbolunun özel isimlerinden Nuri Şahin’in çalıştırdığı Fraport-TAV Antalyaspor, yeni sezonda Avrupa kupalarını hedefliyor. Zymer Bytyqi, Erdoğan Yeşilyurt, Jakup Kaluzinski, Ali Jasim, Adam Buksa ve Gerrit Holtmann transferleriyle kadrosunu güçlendiren Akdeniz temsilcisi, genç futbolcularının gelişimine de büyük önem veriyor. 

2019-2020 sezonundan bu yana Fraport-TAV Antalyaspor kadrosunda yer alan Bünyamin Balcı, istikrarlı performanslarıyla büyük kulüplerin transfer hedefi haline geldi. 23 yaşındaki sağ bek, dört sezonda toplam 136 karşılaşmada Antalyaspor formasını terletti. Son sezonunda 36 resmi maça çıkan Bünyamin, savunmadaki dayanıklılığı ile ön plana çıkıyor. Ancak genç yıldız adayının geliştirmesi gereken yönler de var…

Bünyamin Balcı, bu dört sezonluk süre boyunca toplam 15 kez skora katkı yapabildi. Türkiye A Milli Takımı’nda da uzun yıllar görev yapması beklenen Bünyamin’in, bu sezon asist özelliğini geliştirmesi hem kulübü hem de kendisi için çok önemli olacak. 

Süper Lig’de geçen sezon toplamda en fazla ikili mücadele kazanan bek oyuncuları ve kazanma %’leri:

1) Sacha Boey – 416 (%58)

2) Ahmet Oğuz – 381 (%55)

3) Kevin Rodrigues – 337 (%56)

4) Ferdi Kadıoğlu – 331 (%56)

5) Bünyamin Balcı – 305 (%51)

(Comparisonator)

4) Batuhan Çelik / Başakşehir

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir, yeni sezonda zirve yarışında olmayı hedefliyor. Dimitris Pelkas, Krzysztof Piatek ve Mehdi Abeid gibi isimleri renklerine bağlayan İstanbul temsilcisinde Emre Belözoğlu, hücum hattında sürpriz bir isme süre vermeye başlayabilir.

18 yaşındaki forvet oyuncusu Batuhan Çelik, ismini alt yaş kategorilerinde duyurmaya başladı. Başakşehir’i U19 Elit A Ligi’nde şampiyonluğa taşıyan ve takım kaptanlığı yapan Batuhan, 18 maçta 16 kez fileleri sarsarak müthiş bir performansa imza attı. Topla ilişkileri üst düzey olan Batuhan Çelik, her iki ayağını da kullanabiliyor. Batuhan, geçen sezon da Süper Lig’de 4 maçta forma giydi. 

3) Arif Kocaman / Kayserispor

Kayserispor, yeni sezona oldukça zorlu bir süreçten geçerek hazırlanıyor. Çağdaş Atan’ın çalıştırdığı sarı-kırmızılılar, transfer tahtası kapalı olduğu için henüz bir futbolcuyu renklerine bağlayamadı. Kayserispor’da transfer yasağının önümüzdeki günlerde kalkması bekleniyor.

Zorlu mali şartlara rağmen geçen sezon Kayserispor ile harika işler çıkaran Çağdaş Atan, bu sezon da takımının en büyük güven kaynağı olacak. Söz konusu süreç ise en çok genç oyunculara yarayacak. Bu isimlerden en önemlisi ise şüphesiz Arif Kocaman.

19 yaşındaki Arif Kocaman, sol ayağını iyi kullanmasıyla ön plana çıkıyor. Sol stoperde oynayan futbolcuların değerinin giderek artması, Arif’i takip eden kulüplerin de iştahını kabartıyor. Arif Kocaman, geçen sezon 16 resmi maçta Kayserispor formasını sırtına geçirmiş ve 1 kez de gol sevinci yaşamayı başarmıştı.

2) Yasin Özcan / Kasımpaşa

Türk futbolu, 2022-2023 sezonunda iki süper yeteneğe tanıklık etti. Fenerbahçe forması giyen Arda Güler henüz 18 yaşında Real Madrid’e giderken; Yasin Özcan ise Kasımpaşa’da kariyerine devam edecek.

Süper Lig’de genç futbolcuların ilk duraklarından Kasımpaşa, geçen sezon küme düşme korkusu yaşadı. Bu sezon Avrupa kupaları için mücadele edecek olan İstanbul temsilcisi, sol bek mevkiisini yine Yasin Özcan’a emanet edecek. Yasin, geçen sezon 20 resmi maçta forma giydi ve toplam 3 kez skora katkı sağladı. 

Yasin Özcan’ın, önümüzdeki yıllarda Galatasaray’da oynayan Kazımcan Karataş ile birlikte, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın sol kanadını koruması bekleniyor. 

1) Semih Kılıçsoy / Beşiktaş

Yeni sezonda şampiyonluğun en büyük adaylarından Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde sancılı bir süreçten geçiyor. İstediği transferleri yapmakta geciken siyah-beyazlılar, devre arasında ise Afrika Uluslar Kupası gerçeğiyle yüzleşecek. Beşiktaş’ta forma giyen 7 futbolcunun, bu kupada boy göstermesi bekleniyor. Söz konusu durum, genç yetenekler için fırsat olabilir. 

2016 yılında Beşiktaş’a imza atan Semih Kılıçsoy, bu sezon taraftarların merakla beklediği isimlerden olacak. Beşiktaş’ın genç ve rezerv takımlarında kariyerine başlayan Semih, burada çıktığı 72 maçta toplam 43 kez fileleri havalandırmayı başardı. 

15 Ağustos 2005 doğumlu yetenek, Beşiktaş ile ilk resmi golünü de geçtiğimiz günlerde kaydetti. Temsilcimizin UEFA Konferans Ligi elemelerinde Tirana’yı 3-1 yendiği maçta fileleri sarsan Semih, aynı zamanda  Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncusu da olmayı başardı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.