Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pablo Escobar’dan sonra en tehlikeli uyuşturu baronuydu: Otoniel 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kolombiya’nın en büyük uyuşturucu karteli Clan del Golfo’nun (Körfez Klanı) lideri Otoniel lakaplı Dairo Antonio Úsuga (51), Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

26 Ocak’ta görülen duruşmada Otoniel, kendisine yöneltilen “suç örgütüne liderlik etme” ve “uyuşturucu kaçakçılığı yapmak suçlamalarını kabul etmişti. Dünkü (8 Ağustos) duruşmasında davranışlarından dolayı üzgün olduğunu söyleyen Otoniel, “ABD ve Kolombiya hükümetleri ile işlediğim suçların kurbanlarından özür dilerim” diye konuştu.

Savcılar, Otoniel’i “Pablo Escobar’dan sonra en önemli uyuşturucu kaçakçısı” olarak nitelendiriyordu. Savcıların iddiasına göre Otoniel, ABD’ye yaklaşık 100 bin kilogram kokain gönderilmesine yardım etmişti. ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi de Otoniel’i “dünyanın en üretken uyuşturucu kaçakçılarından biri” olarak göstermişti.

Otoniel Ekim 2021’de tutuklanmış ve ABD’ye iade edilmişti. Otoniel, Kolombiya’nın en güçlü ve acımasız çetelerinden biri olan Clan del Golfo’nun lideriydi. Birçok yerde faaliyet gösteren ve uluslararası bağlantılara da sahip olan bu çete, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, yasa dışı altın madenciliği ve gasp ile tanınıyor. Öte yandan çete, Kolombiya’dan ABD ve Rusya’ya kadar uzanan uyuşturucu rotalarını da kontrol ediyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.