Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu: Galatasaray’dan gövde gösterisi

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Sloven ekibi Olimpija Ljubljana’ya konuk oldu. Sarı-kırmızılılar, rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray’dan rahat galibiyet

Trendyol Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Sloven temsilcisi Olimpija Ljubljana’ya konuk oldu. Karşılaşmaya Stozice Stadyumu ev sahipliği yaptı. 

Rövanş öncesi avantajı kapmak isteyen Galatasaray, 9. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle öne geçti. Kerem, Barış Alper Yılmaz’ın asistinde meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 

İlk yarıda oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Galatasaray, soyunma odasına önde gitti. Cimbom, ikinci yarıya da golle başladı. Zalgiris maçlarında iyi bir futbol ortaya koyan Dries Mertens, 48. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı.

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1689006879752728576?s=20

Karşılaşmanın skorunu ise Halil Dervişoğlu belirledi. Galatasaray’ın yeni transferi Halil, 90+2. dakikada skoru 3-0’a getirdi. Öte yandan Galatasaray’da merakla beklenen isim Mauro Icardi, karşılaşmanın son bölümünde oyuna dahil oldu.

https://twitter.com/ssportplustr/status/1689016971222814720?s=20

Cimbom, deplasmanda Olimpija Ljubljana’yı Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Halil Dervişoğlu’nun attığı gollerle 3-0 mağlup etti. Karşılaşmanın rövanşı, 15 Ağustos Salı günü oynanacak.

Olimpija Ljubljana’yı 3-0 mağlup eden Galatasaray, Avrupa kupalarında Ağustos 2010’dan (5-1 vs OFK Beograd) bu yana en farklı deplasman galibiyetini aldı. 

Olimpija Ljubljana filelerini havalandıran Dries Mertens (36 yaş 94 gün), Galatasaray tarihinde Avrupa kupası golü atan en yaşlı oyuncu oldu.

Medyascope Spor ekibinin maçın ardından yaptığı programı izleyebilirsiniz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.