Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FBI, Biden’ı tehdit eden kişiyi öldürdü | “Utah, Marksist Biden’ın öldüğü yer olacak”

ABD Başkanı Joe Biden ve diğer ABD hükümeti yetkililerine karşı internette şiddet ve tehdit içerikli mesajlar yayınlayan bir kişinin evine FBI baskın düzenledi. Mesajları paylaşan kişi baskında öldürüldü.

FBI ajanları, Biden’ın Utah eyaletine yapmayı planladığı ziyaretten birkaç saat önce, ABD Başkanı hakkında tehdit mesajları paylaşan Craig Robertson hakkında Utah’taki evinde bir tutuklama emri çıkarttı. Baskın, sabah erken saatlerde Salt Lake City’nin yaklaşık 65 kilometre güneyindeki Provo’da gerçekleşti.

Robertson’ın, Biden’a ve Trump’a suç duyurusunda bulunan bir savcıya yönelik tehdit mesajları yayınladığı belirtildi. FBI daha fazla ayrıntı vermedi.

Craig Robertson’ın Facebook’ta paylaştığı mesajlar arasında silah resimleri ve Biden’a karşı tehditler yer alıyordu. Robertson ayrıca, Donald Trump-Stormy Daniels soruşturmasını yürüten Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg’e karşı tehdit mesajları da paylaşmıştı.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland ve New York Başsavcısı Letitia James de hedef isimlerdendi.

Robertson’ın Facebook mesajları şu şekildeydi: “Biden’ın Utah’a geleceğini duydum. Eski “ghillie” takımımı çıkarıyorum ve M24 keskin nişancı tüfeğimin tozunu temizliyorum.”

Ghillie adı verilen ve keskin nişancıların kamufle olmak için giyindiği özel üniforma.

FBI ajanları Robertson’ın evine gitti. Paylaşımların “rüya” olduğunu ve ajanlara “arama emirleri olmadan geri gelmemelerini” söyledi.

Bu ilk karşılaşma üzerine de sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapan Robertson, tekrar keskin nişancı üniforması giydiği fotoğraflarını paylaştı ve yetkilileri tehdit etti: “Belki de Utah bu hafta bir keskin nişancının, Marksist Biden’ı öldürdüğü yer olarak ünlenecek.

Craig Robertson

Biden başkan olarak Utah’a ilk ziyaretini Perşembe günü gerçekleştirecek.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.