Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda ilk yarı finalistler belli oldu: İspanya, Hollanda’yı uzatmalarda geçti – İsveç, Japonya’yı eledi

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı başladı. İspanya, uzatmalara giden maçta Hollanda’yı 2-1 mağlup ederken, İsveç de Japonya’yı aynı skorla geçti. 

İspanya, Hollanda’yı turnuvanın dışına itti

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Merakla beklenen çeyrek final eşleşmeleri bugün (11 Ağustos) itibariyla başladı.

Turnuvanın favorilerinden İspanya ile Hollanda, çeyrek finalde kozlarını paylaştı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ererken; ikinci yarı büyük heyecana sahne oldu. 

İspanya, 81. dakikada Mariano Caldentey’nin penaltı golüyle öne geçti. Karşılaşmanın İspanya lehine biteceğinin düşünülürken; sahneye Hollandalı stoper çıktı. Portakallar’ın 30 yaşındaki stoperi Stefanie van der Gragt, 90+1. dakikada kaydettiği golle maçı uzatmalara götürdü.

Uzatma dakikalarında ise kontrollü bir futbol vardı. Ancak dengeyi bozan İspanya oldu. İspanya, 111. dakikada Celeste Paralluelo Ayingono’nun attığı golle yarı finale yükselmeyi başardı. 

Celeste Paralluelo Ayingono’nun İspanya’yı yarı finale taşıyan golü:

Karşılaşmanın özet görüntülerini buradan izleyebilirsiniz.

İsveç, Japonya karşısında turladı

Günün diğer çeyrek final eşleşmesinde İsveç ile Japonya karşı karşıya geldi. 

ABD, Arjantin ve İtalya’nın yer aldığı gruptan çıkmayı başaran İsveç, karşılaşmanın da tek hakimiydi. 32. dakikada Amanda Ilestedt’in golüyle öne geçen İsveç, 51. dakikada ise Fillippa Angeldal’ın penaltıdan kaydettiği golle aradaki farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşamanın skorunu Honoka Hayashi belirledi. İsveç, Japonya’yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselen bir diğer ülke oldu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.