Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Toplu ulaşıma gelen zamları vatandaşa sorduk: “20 senedir AKP’ye oy veriyorum ömrümde böyle bir şey görmedim”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından çıkan karara göre toplu ulaşıma yüzde 51,52 zam geldi. Toplu taşımaya gelen zam bugünden (11 Ağustos) itibaren geçerli oldu. Medyascope ekibi olarak İstanbul-Levent’te vatandaşlara zamlar hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Olağanüstü UKOME’de alınan karar neticesinde toplu taşımaya yüzde 51,52 zam yapıldı. Tam bilet 9,90 TL’den 15 TL’ye, öğrenci bileti 4,83 TL’den 7,32 TL’ye çıktı. Metrobüs ücretleri 14,69 TL’den 22,25 TL’ye yükseldi. İstanbul-Levent’te metro çıkışında mikrofon uzattığımız vatandaşlar ise zamlardan şikayetçiler.

”Son noktadayız, söylenecek bir şey kalmadı”

Levent’te mikrofon uzattığımız bir vatandaş, ”Zaten son noktadayız, söylenecek bir şey kalmadı, umutsuzuz” dedi. Gelen zamların nedenini sorduğumuzda ise şunları söyledi:

”Seçim öncesinde yaşadığımız sıkıntılar bize böyle enjekte edildi. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyoruz. Bazen de piyasayı kötü niyetle kullanmaya çalışan insanlar olduğunu da düşünüyorum. Bu fiyat artışları benim hayatımı müthiş etkiliyor. Umarım her şey yoluna girer.”

Başka bir vatandaş ise yapılan zamları şöyle değerlendirdi:

”Bu zamlar gerçekten çok fazla. Benzine zam gelince doğal olarak ulaşımın fiyatları da artıyor. Ekonomi çok kötü.”

”20 senedir AKP’ye oy veriyorum ömrümde böyle bir şey görmedim”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini söyleyen bir vatandaş, “Zamların sebebi devlettir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

”Dışişleri Bakanı ekonomiyi dolar endeksli yaptığı için de bu problemi yaşıyoruz. Muhalefetin de iktidarın da bu zamlarda suçu var. 20 senedir AKP’ye oy veriyorum ömrümde böyle bir şey görmedim.”

Ulaşımdaki fiyat artışlarının sorumlusunun mevcut hükümet olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise, ”İBB ne yapsın, mazot 38 TL. İBB mazotu bedava mı alıyor? Bir gecede akaryakıta 6 TL zam gelince kimse sorgulamıyor ama ulaşıma zam gelince herkes sorguluyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.