Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Kadınlar Dünya Kupası: Avustralya, Fransa’yı penaltılarla geçti – İngiltere, Kolombiya’yı saf dışı bıraktı

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı sona erdi. Avustralya, Fransa’yı penaltılarla geçerken, İngiltere ise Kolombiya’yı 2-1 mağlup etti.

Avustralya, Fransa’yı penaltılarla geçti 

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Merakla beklenen çeyrek final eşleşmelerinde heyecan devam ediyor.

Turnuvanın favorilerinden Fransa, bugün (12 Ağustos) Avustralya ile kozlarını paylaştı. Tecrübeli teknik direktör Herve Renard’ın çalıştırdığı Fransa, rakibi karşısında oldukça zorlandı ve istediği gol pozisyonlarını üretemedi. Karşılaşmanın normal süresi ve uzama dakikaları golsüz eşitlikle sona erdi.

Penaltılara giden mücadelede Avustralya, Fransa’yı 7-6 mağlup ederek adını yarı finale yazdıran ülke olmayı başardı. 2022 Erkekler Dünya Kupası’nda Suudi Arabistan’ı, 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda ise Fransa’yı çalıştıran Herve Renard böylelikle her iki turnuvada da evine erken dönmüş oldu.

İngiltere, Kolombiya’yı saf dışı bıraktı

Günün diğer çeyrek final eşleşmesinde İngiltere ile Kolombiya kozlarını paylaştı. Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı gollere sahne oldu.

Kolombiya, Leicy Santos’un 44. dakikada attığı golle öne geçerken, İngiltere 45+6. dakikada Lauren Hemp ile skorda dengeyi sağladı. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alınan İngiltere, 63. dakikada Alessia Russo’nun kaydettiği golle yarı finale yükselmeyi başardı. Kolombiya ise turnuvaya veda etti.

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda yarı final eşleşmeleri belli oldu:

15 Ağustos Salı: İspanya-İsveç

16 Ağustos Çarşamba: Avustralya-İngiltere

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.