Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barbie’yi yasaklayan son ülke Cezayir

Greta Gerwig’in yönetmenliğini yaptığı Barbie filmi bir yandan gişe rekorları kırıyor, bir yandan çeşitli ülkelerde yasaklarla karşı karşıya kalıyor. Bu ülkelerin sonuncusu Cezayir oldu.

24H Algerie’nin haberine göre Cezayir, birkaç haftadır ülkede gösterimde olan “Barbie” filmini yasakladı.

Devlete yakın bir kaynak da filmin, “Eşcinsellik ile diğer batılı sapkınlıkları teşvik ettiğini ve Cezayir’in dini-kültürel inançlarına uymadığını” söyledi.

Barbie de milyarlar kulübüne katıldı, gişe hasılatı 1 milyar doları geçti

Barbie bazı ülkelerde çeşitli nedenlerle yasaklansa da, dünya çapında gişe rekorları kırıyor.

Bu, Barbie filminin karşı karşıya kaldığı ilk engelleme değil. Vietnam, kullanılan bir harita yüzünden filmi yasaklama kararı aldı. Aynı harita yüzünden Filipinler filmi sansürleyerek vizyona aldı.

Filipinler ve Vietnam’dan farklı olarak, Lübnan ve Kuveyt de filmi yasakladı ama onları buna iten neden, Cezayir ile benzerlik gösteriyor. İki ülke de filmin “Toplumsal değerlere zarar verdiğini, LGBTİ+ propagandası yaptığını ve dini değerlerle çeliştiğini” düşünüyor.

21 Temmuz’da dünya çapında gösterime giren film, kısa bir sürede 1 milyar dolarlık hasılatı geçti.

Listeledik! İşte 1 milyar dolardan fazla hasılat yapan tüm filmler

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.