Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçililer Cüneyt Cebenoyan anısına koşuyor

Boğaziçi Ayvalık Okulları gönüllüleri, 25-27 Ağustos tarihleri arasında, 3 Ağustos 2019’da trafik kazasında hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi mezunu gazeteci ve sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan anısına Çanakkale’den Ayvalık’a 220 km’lik bağış koşusu düzenliyor.

Boğaziçi Ayvalık Okulları, trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci, sinema yazarı ve film eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan’ın anısına Çanakkale’den Ayvalık’a koşacak. Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD), çocukları sinemayla buluşturabilmek için Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları’nı başlatmıştı. Bu buluşmaların devam edebilmesi hayaline ortak olan Boğaziçi Ayvalık Okulları, Cebenoyan’ın anısına koşu düzenleyecek.

Bünyesinde Boğaziçi Üniversitesi mezunları, akademisyenleri ve öğrencilerini barındıran Ayvalık Okulları ve BÇBD, ekonomik nedenlerden ötürü eğitime ve sosyal etkinliklere erişimi kısıtlı çocukların yaşamlarına bilim, sanat ve sporla destek olmak için 2015 yılından beri çalışmalarına devam ediyor. 2023 Mart ayından itibaren bir araya gelen Ayvalık Okulları ve BÇBD, Cüneyt Cebenoyan’ın sinema tutkusunu depremden etkilenen çocuklara ulaştırmak için birlikte çalışıyor.

“Kamera 3-2-1, Koşu Başlasın: Boğaziçililer Cüneyt Cebenoyan anısına koşuyor” maratonuyla toplanacak bağışlarla, hem Ayvalık’ta hem de deprem bölgesindeki çocukları Cüneyt Cebenoyan’ın sinema anlayışı ile buluşturmak hedefleniyor.

Bu maratona destek olmak için BÇBD üzerinden Çocuk ve Sinema fonzip kampanyası aracığılıyla bağış yapılabilir: Çocuk ve Sinema | Bütün Çocuklar Bizim Derneği | Fonzip

Cüneyt Cebenoyan kimdir?

Cüneyt Cebenoyan, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun, üniversite hayatında zamanının büyük bir kısmını Boğaziçi Sinema Kulübünde geçirmiş, gazeteci, sinema eleştirmeni, müzik yazarı ve sinema oyuncusudur.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.