Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruşen Çakır: “Erdoğan’ın karşısına çıkacak ilk ciddi rakip İmamoğlu olabilir ancak CHP gibi bir prangası var”

14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki mağlubiyetin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) değişim tartışmalarının başını çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün basın mensuplarının karşısına geçti ve yol haritasını açıkladı. “İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum” diyen İmamoğlu, “Adayım” demeden adaylık sinyali verdi. Ruşen Çakır, İmamoğlu’nun Erdoğan’ın karşısına çıkacak ilk ciddi rakip olacağını düşünüyor.

“‘Neden kendinizi CHP ile sınırlıyorsunuz?’ diye sordum”

İmamoğlu’nun bugünkü açıklamalarını değerlendiren Ruşen Çakır, İmamoğlu’nun geçtiğimiz haftalarda Gazete Oksijen için kaleme aldığı makalesini daha iyi anlattığını düşünüyor. İmamoğlu’na sorduğu soru hakkında da konuşan Çakır şunları söyledi:

“Sorduğum soru da, aldığım cevap da açıktı. ‘Neden kendinizi CHP ile sınırlıyorsunuz?’ diye sordum. Çünkü İmamoğlu’nun hem Türkiye hem de CHP’liler merak ediyor. Türkiye’nin merak ettiği İmamoğlu daha ilginçken, neden CHP’nin değişim/dönüşüm/delege meselesine giriyorsunuz?” 

“İmamoğlu’nun rakibi Erdoğan”

İmamoğlu’nun açıkladığı Türkiye ve dünya vizyonunun önemli olduğunun altını çizen Çakır, “İmamoğlu ‘Ben aslında rakibimin kim olduğunu biliyorum’ dedi, İmamoğlu’nun  rakibi Erdoğan” diye konuştu. Fakat basın toplantısının ilk ve son kısımları arasındaki farka dikkat çeken Çakır, İmamoğlu’nun CHP’deki tartışmalara gereksiz şekilde takıldığı görüşünde:

“Basın toplantısının son kısmını izlediğiniz zaman İmamoğlu Kılıçdaroğlu’nun rakibi gibi çıkıyor ve o da buna imkan sağlayan birtakım şeyler söylüyor. Bence gereksiz yere CHP’ye fazla taktı. Dönüp dolaşıp oraya geliyor. Değişim lafıyla CHP’nin gündemini belirledi ama kendisini sınırladı. Kendi geleceğini CHP’nin geleceğini endeksledi. Peki ya değişim olmazsa ne olacak? Meslektaşlarımız da sürekli CHP’yi sorunca vizyon ve ittifak meseleleri gümbürtüye gidiyor.”

“İmamoğlu Erdoğan’ın karşısında ciddi rakip olabilir”

İmamoğlu’nun tekrar İstanbul’a talip olduğunu açıklamasıyla yeni bir Recep Tayyip Erdoğan profili çizdiğini söyleyen Çakır, İmamoğlu’nun Erdoğan’ın karşısına 22 yıl sonra ciddi bir rakip olarak çıkacağını düşünüyor:

“Erdoğan’ın karşısına 22 yıldır rakip çıkmadı, İmamoğlu’nun böyle bir potansiyeli var. İmamoğlu 22 yıl sonra Erdoğan’ın karşısında ciddi bir rakip olabilir. Liderlik anlamında yarışabilir ama CHP gibi bir prangası varken çok zor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.