Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda finalin adı belli oldu: İspanya – İngiltere

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda finalin adı belli oldu. Avustralya’yı 3-1 mağlup eden İngiltere, İsveç’i 2-1 mağlup eden İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Kadınlar Dünya Kupası’nda dev final: İspanya-İngiltere

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı sona erdi. 

Dünya Kupası’nın mutlak favorilerinden İngiltere, ev sahibi Avustralya ile kozlarını paylaştı. İngiltere, büyük heyecana sahne olan karşılaşmanın 36. dakikasında Ella Toone’nin golüyle öne geçti. İlk 45 dakikada başka gol sesi çıkmadı. 

Avustralya, ikinci yarıda taraftar desteğini arkasına alarak baskısını artırdı. Ev sahibi, 66. dakikada Samantha Kerr’in nefis golüyle skorda dengeyi sağladı.

Karşılaşmanın son bölümüne ise İngiltere damga vurdu. Lauren Hemp’in 71. dakikadaki golüyle öne geçen İngiltere, 86. dakikada Alessia Russo ile aradaki farkı ikiye çıkardı.

Avustralya’yı 3-1 mağlup etmeyi başaran İngiltere, 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda finale yükseldi. Dün (15 Ağustos) ise İsveç’i 2-1 mağlup eden İspanya finale çıkmıştı.

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda final heyecanı, 20 Ağustos Pazar günü Türkiye saatiyle 13.00’de yaşanacak. Karşılaşma, TRT Spor ekranlarından naklen yayımlanacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.