Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Singapur’da 737 milyon dolarlık kara para soruşturması

Külçe altınlar, lüks spor arabalar, saatler, mücevherler ve nakit paralar… Singapur polisi, kara para aklama soruşturmasında 1 milyar Singapur doları (737 milyon dolar) değerinde nakit para, mülk ve lüks arabaya el koydu. Yaşları 31 ila 44 arasında değişen 10 yabancı uyrukluyu gözaltına aldı.

Dün (16 Ağustos) yapılan açıklamada, polisin kara para aklama suçuna karışan zanlıları gözaltına almak için 15 Ağustos Salı günü ülke genelinde eş zamanlı baskınlar düzenlediğini ifade etti.

Polis, tahmini değeri 815 milyon dolardan fazla 94 mülk ve 50 araç için de malvarlığının dondurulması yasağı uyguladı. Gözaltına alınanlar arasında bir Türk vatandaşı da var. Polis, kara para aklama ve sahtecilik suçlarına karıştığı düşünülen 8 kişiyi aramaya devam ediyor.

İşte polisin ele geçirdikleri:

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.