Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Süper Kupa’da şampiyon Manchester City

UEFA Süper Kupa’da normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada Sevilla’yı penaltılarla 5-4 mağlup eden Manchester City şampiyon oldu.

Avrupa’nın en büyüğü Manchester City

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde zafere ulaşan İngiltere’nin Manchester City takımı ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan İspanya temsilcisi Sevilla, Yunanistan’ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı’nda karşılaştı. Bu yıl 48’incisi düzenlenen UEFA Süper Kupa finali büyük heyecana sahne oldu.

İlk yarıyı Sevilla önde kapattı. İspanya temsilcisi, 25. dakikada En-Nesyri’nin kaydettiği kafa golüyle skoru 1-0’a getirdi.

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan Manchester City, 63. dakikada skorda dengeyi sağladı. 21 yaşındaki Cole Palmer, köşeye düzgün bir kafa vuruşuyla skoru 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere bitti ve penaltılara geçildi.

Manchester City’de Haaland, Alvarez, Kovacic, Grealish, Walker; Sevilla’da Ocampos, Rafa Mir, Rakitic, Montiel penaltıları golle sonuçlandırdı. İspanya temsilcisinde Gudelj’in penaltısı direkten döndü ve rakibini 5-4 mağlup eden Manchester City, kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Barcelona ve Bayern Münih’i çalıştırdığı dönemde Süper Kupa’yı kazanan İspanyol teknik adam Pep Guardiola, aynı başarıyı bu turnuvada ilk kez boy gösteren Manchester City ile de tekrarladı. 

Daha önce bir kez bu kupayı kazanan Sevilla altıncı kez kaybetti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.