Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (226): Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu ikinci haftasında dikkatle izlenecek beş olay

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu ikinci haftası başlıyor. Medyascope Spor Servisi’nden Yahya Kemal Doğan, ikinci haftada dikkatle takip edilmesi gereken beş olayı sizler için derledi.

5) İkinci haftada dikkatle izlenmesi gereken genç oyuncu: Yasin Özcan – Kasımpaşa

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunun ikinci haftasında dikkatle takip edilmesi gereken genç futbolcu, Kasımpaşa’nın 17 yaşındaki savunma oyuncusu Yasin Özcan. Sezonun ilk haftasında MKE Ankaragücü karşısında stoper bölgesinde 90 dakika boyunca görev yapan Yasin, takımının 3-2’lik galibiyetine katkı sağladı. İlk haftada ligde forma giyen U19 futbolcular arasında 90 dakika forma giyebilen tek isim olan Yasin, ikinci haftada lige fırtına gibi başlangıç yapan Atakaş Hatayspor deplasmanında sahaya çıkacak.

Etkili hücum hattıyla birlikte ilk haftada Pendikspor’u beş golle geçen Akdeniz ekibinin, yaşanılan deprem acısından bu yana çıktığı ilk iç saha karşılaşması olacak Kasımpaşa maçında, genç Yasin’in savunmada performansı belirleyici olacak.

4) İkinci haftada dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör: Çağdaş Atan – Mondihome Kayserispor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu ikinci haftasında dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör olarak, iki sezondur transfer yasağına rağmen başarısını sürdüren Mondihome Kayserispor teknik direktörü Çağdaş Atan yer alıyor. İlk haftada son şampiyon Galatasaray karşısında birçok eksiğe ve karşılaşma esnasında yaşanan sakatlıklara rağmen, denk bir mücadele sergileyen ve 1 puanı çıkaran Çağdaş Hoca, ikinci haftada Fatih Tekke’nin İstanbulspor’una konuk olacak. Denk geçmesi muhtemel karşılaşmada iki başarılı ve pozitif futbol oynatan hocayı karşı karşıya izlemek, oldukça keyifli bir taktiksel mücadele vadediyor.

3) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi: Joelson Fernandes – Claudio Winck

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu ikinci haftasında en dikkatle takip edilmesi gereken oyuncu eşleşmesi, Atakaş Hatayspor – Kasımpaşa karşılaşmasında sık sık karşı karşıya gelmesi muhtemel, Joelson Fernandes ile Claudio Winck mücadelesi.

Kasımpaşa’nın yeni sağ beki Winck, ilk haftada alınan MKE Ankaragücü galibiyetinde oldukça etkili bir performans göstermiş ve büyük beğeni toplamıştı. Atakaş Hatayspor’un sol kanat oyuncusu Joelson Fernandes de Pendikspor karşısında skor katkısı yapamasa da, driplingleri ve hızıyla büyük fark yarattı. Aynı kanatta oynayacak bu iki oyuncunun birbirine karşı üstünlük kurup/kuramayacakları karşılaşmanın sonucu açısından da kritik olabilir.

2) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken futbolcusu: Mauro Icardi – Galatasaray

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunun ikinci haftasında dikkatle takip edilmesi gereken futbolcu olarak, Galatasaray’ın yıldızı Mauro Icardi ilk sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak formasını giydiği sarı-kırmızılıların şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Arjantinli yıldız, uzayan transfer görüşmeleri sürecinde hazırlık kampının büyük kısmını kaçırdı.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde de maçları kaçıran Icardi, hafta içi oynanan Olimpija Ljubljana karşısında bu sezon ilk kez ilk 11 çıktı. Karşılaşmada kaydettiği golle defteri açan ve takımına galibiyeti getiren golcü futbolcu, cumartesi günü oynanacak Trabzonspor karşısında da büyük ihtimalle ilk 11’de başlayacak. Trabzonspor’un savunma merkezinde sakatlıklardan dolayı yaşadığı problemlerle de beraber, Mauro Icardi’nin performansı derbide belirleyici faktör olacaktır.

1) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken karşılaşması: Yılport Samsunspor – Fenerbahçe

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonun ikinci haftası ilgi çekici birçok maç vadediyor Atakaş Hatayspor’un deprem acısının ardından Mersin’de taraftarıyla buluşacağı ilk maç olan Kasımpaşa karşılaşması, Galatasaray-Trabzonspor derbisi, İstanbulspor-Mondihome Kayserispor karşılaşması gibi karşılaşmalar bu hafta izlenmesi gereken maçlar olarak öne çıkıyor. Ancak bu maçlara yazının diğer maddesinde farklı noktalardan değindim. Bundan dolayı haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken karşılaşması olarak, Yılport Samsunspor’un küme düştüğü 2011/2012 sezonunun ardından tam 11 yıl sonra Trendyol Süper Lig’de çıkacağı ilk iç saha karşılaşması bizlere farklı bir deneyim sunacaktır. Üstelik kırmızı-beyazlıların ateşli taraftarı önüne çıkacak takım da Fenerbahçe olunca, bu karşılaşma yukarıda bahsettiğimiz karşılaşmaların önüne geçiyor.

Süper Lig’de görmeyi özlediğimiz Yılport Samsunspor taraftarını, Fenerbahçe’nin sıkıntılı geçen olaylı Maribor deplasmanı sonrasında ligde nasıl reaksiyon göstereceğini göreceğimiz karşılaşma sahadaki birçok yıldız oyuncuyla da birlikte oldukça keyifli bir deneyime sahne olacaktır.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.