Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump’a zehirli mektup yollamıştı: 22 yıl hapis cezası aldı

ABD’de yaşayan Kanadalı bir kişi, Donald Trump’ın birkaç sefer risin zehiri içeren mektuplar gönderdiği için hapis cezasına çarptırıldı.

56 yaşındaki Pascale Ferrier isimli kadın, “Biyolojik silah” suçlamalarını kabul etmişti. Trump’a gönderilen ve eski başkanı öldürebilecek zarf, Eylül 2020’de Beyaz Saray’a teslim edilmeden önce ele geçirilmişti.

Ferrier mahkemede yaptığı açıklamalarda, “Planının başarısız olduğu için pişman olduğunu ve Trump’ı durduramadığını” söyledi. Kendisini “Bir terörist olarak değil, bir aktivist olarak gördüğünün” altını çizdi: “Hedeflerime ulaşmak için barışçıl yollar bulmak istiyorum.”

Pascale Ferrier

FBI, Donald Trump’a gönderilen ve onu “Başkanlık yarışından çekilmeye çağıran” mektupta Ferrier’in parmak izlerini bulmuştu. Mektupta Ferrier, Trump için “Çirkin Tiran Palyaço” diyordu.

Bölge Yargıcı Dabney Friedrich, Ferrier’i 262 ay yani 22 yıldan biraz az bir hapis cezasına çarptırdı. Cezasını çektikten sonra ABD’den sınır dışı edilecek ve geri dönmesi halinde ömür boyu gözetim altında tutulacak.

Risinli mektup.

Fransa ve Kanada çifte vatandaşı olan Ferrier, Eylül 2020’de Buffalo-New York sınırını geçerken tutuklandı. Yanında bir silah, bıçak ve mermi taşıyordu.

Daha sonra Quebec’teki evinde hint fasulyesinin işlenmesinden arta kalan atık maddelerden yapılan bir zehir olan risini hazırladığını ve mektupla birlikte bir zarfın içine koyduğunu itiraf etti.

Risin

Risinin bilinen bir panzehiri yok. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre, doza bağlı olarak 36 ila 72 saat içinde ölüme neden olabilir.

2014 yılında Mississipili bir kişi, dönemin ABD Başkanı Barack Obama ve diğer üst düzey yetkililere risinli mektuplar gönderdikten sonra 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.