Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dükkanına gökkuşağı bayrağı astığı için öldürüldü

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir işletme sahibi, dükkanının dışına astığı gökkuşağı bayrağı nedeniyle çıkan bir tartışmanın ardından vurularak öldürüldü.

San Bernardino Şerif Ofisi, 66 yaşındaki Laura Ann Carleton’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Carleton’ın butiğinde yaşanan tartışma sırasında bir erkek şüphelinin “Carleton’ı vurmadan önce mağazanın dışında duran gökkuşağı bayrağı hakkında aşağılayıcı sözler sarf ettiği” belirtildi. Şüpheli cinayetten sonra olay yerinden kaçtı.

Polis memurları silahlı şüphelinin yerini tespit etmeyi başardı. Şüpheli çatışmada öldürüldü.

Evli olan Carleton’ın dokuz çocuğu vardı.

Lake Arrowhead yakınlarındaki bir LGBTİ+ grubu, Carleton’ın kendisini LGBTİ+ topluluğunun bir üyesi olarak tanımlamadığını ancak herkese yardım etmek ve onları savunmak için zaman harcadığını söyledi.

Yönetmen Paul Feig de saygı duruşunda bulunanlar arasındaydı. Instagram’da “Kocası Bort, ailesi ve Lauri’nin gerçek bir müttefik olduğu LGBTİ+ topluluğu için hepimiz yıkılmış durumdayız. Bu hoşgörüsüzlük sona ermeli. LGBTİ+’lere karşı nefret dolu bir dil kullanan herkes, sözlerinin önemli olduğunu ve sözlerinin masum sevgi dolu insanlara karşı şiddete ilham verebileceğini fark etmeli. Hepimiz hoşgörü ve sevgiyle ilerlemeye devam edelim. Lauri’nin trajik ölümünün boşa gitmesine izin vermeyelim.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.