Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Olimpiyat Ön Elemeleri Finali: Hırvatistan’a farklı mağlup olan 12 Dev Adam, 2024 Paris şansını kaybetti

FIBA Olimpiyat Ön Elemeleri Final karşılaşmasında Hırvatistan’a 84-71’lik skorla mağlup olan A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2024 Temmuz’unda düzenlenecek Olimpiyat elemeleri turnuvasına katılma şansını kaybetti. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen FIBA Olimpiyat Ön Elemeleri Turnuvası final mücadelesinde A Milli Erkek Basketbol Takımımız, konuk ettiği Hırvatistan’a 84-71’lik skorla mağlup oldu. Bu mağlubiyetle birlikte gelecek yıl 2-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat elemeleri turnuvasına katılma hakkını da kaybeden 12 Dev Adam, dolayısıyla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yer alamayacak. Turnuvayı kazanan Hırvatistan ise olimpiyat elemeleri turnuvasında 24 takım arasında Paris Olimpiyatları’na katılma mücadelesi verecek.

A Millilerde; Furkan Korkmaz 19 sayı, Şehmus Hazer 16 sayı-5 ribaund, Alperen Şengün de 14 sayı kaydetti.

Hırvatistan’da ise Dario Saric 22 sayı-11 ribaund, Mario Hezonja 16 sayı-5 ribaund, Jaleen Smith 14 sayı, Goran Filipovic de 10 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
14-24
2P: 15-24
3P: 26-18
4P: 16-18

Karşılaşmanın özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler