Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Somali terör korkusu nedeniyle TikTok ve Telegram’ı yasakladı

Doğu Afrika ülkesi Somali, sosyal medya platformları TikTok ve Telegram’ın yanı sıra bahis sitesi 1XBET’i gençlere olumsuz örnek olduğu gerekçesiyle yasakladı. İletişim ve Teknoloji Bakanı Jama Hassan Khalif, söz konusu platformlarda uygunsuz içerikler yayıldığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu platformlarda gençlerin ve kadınların çoğunlukta olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

“Bakanlık, Somali toplumunun yaşam biçimini etkileyen ve kötü davranışlarda artışa neden olan iletişim ve internet araçlarını kullanırken ahlaki davranışlarını korumak için çalışmaktadır.”

Terör korkusu

TikTok, Telegram ve 1XBET, Reuters’ın yorum talebine yanıt vermedi. Alınan bu karar, Somali Devlet Başkanı Hassan Şeyh Mahmud’un El Kaide bağlantılı terör örgütü Eş-Şebab’ı beş ay içerisinde ortadan kaldırmayı amaçladığını söylemesinden günler sonra geldi. Eş-Şebab’ın üyeleri sık sık Telegram ve TikTok’ta paylaşımlar yapıyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.