Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye ile Macaristan arasında doğalgaz anlaşması

Macaristan kamu doğalgaz ticaret şirketi MVM, doğalgaz alımı için BOTAŞ ile anlaştı. Anlaşmaya göre MVM, BOTAŞ’tan yılda yaklaşık 300 milyon metreküp doğalgaz alacak.

Macaristan Devlet Bakanı Zoltan Kovacs X’ten yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmanın Macaristan hükümetinin ulusal enerjide istikrarı desteklemeye yönelik kapsamlı bir girişimin parçası olduğunu belirtti ve şöyle dedi:

“Çatışmaların ve yaptırımların neden olduğu uluslararası enerji krizi göz önünde tutulduğunda attığımız bu adım enerji güvenliğini artırmayı ve gaz fiyatlarını dengelemeyi amaçlıyor.”

https://twitter.com/zoltanspox/status/1693307936611741999?s=20

Kovacs, anlaşmanın detaylarının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Ağustos Pazar günü Macaristan’da düzenlediği ziyarette kararlaştırıldığının ve ayrıntıların da yıl sonuna kadar netleştirileceğini söyledi.

BOTAŞ’tan açıklama

Anlaşmaya dair BOTAŞ’tan da açıklama yapıldı. Dün (21 Ağustos) yapılan açıklamada, “Türkiye’ye sınır komşusu olmayan bir Avrupa ülkesine boru hatlarıyla doğalgaz ihracatı konusunda bir ilk olan bu anlaşma ile Avrupa’nın enerji arz güvenliğine katkı sağlanacak” denildi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.