Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arabası olmadığını ve toplu taşıma kullandığını söyleyen Kanadalı bakana aşırı hızdan para cezası

Arabası olmayan, her fırsatta yürüdüğünü ya da metro kullandığını belirten Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland, memleketi Alberta’da aşırı hız yaptığı için 200 dolar (273 Kanada doları) para cezasına çarptırıldı.

Freeland’ın sözcüsü Katherine Cuplinskas, Freeland’ın Grande Prairie ve Peace River kasabaları arasında saatte 132 km hız ile gittiğinin tespit edildiğini ve cezanın tamamının ödendiğini açıkladı.

Bu haber ilk olarak Counter Signal internet sitesi tarafından duyuruldu. Freeland’ın sözcüsü olayın ne zaman meydana geldiğini ve iki kasaba arasındaki bölümde hız sınırının ne olduğunu açıklamadı. Fakat Alberta otoyollarında azami hız sınırı saatte 110 km.

Freeland, sık sık bisikletiyle gezerken basın mensuplarına yakalanıyor. Geçtiğimiz ay gazetecilere verdiği demeçte, “Babamı hâlâ şoke eden bir gerçek var, o da aslında bir arabam olmadığı” demiş ve eklemişti:

“Yürüyorum, metroya biniyorum, bisiklete biniyorum. Bu, ailemiz için daha sağlıklı.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.