Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (414) | Prigojin de öldü: Putin’in ne kadar düşmanı kaldı?

Wagner birliklerinin Rusya’ya ilerleyişinin ya da onların tabiriyle Adalet Yürüyüşü’nün tam da 2. ayında “sürpriz” bir gelişme yaşandı. İçinde Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in de olduğu özel jet, Moskova yakınlarında düştü. Kremlin’den resmî bir açıklama yapılmasa da Prigojin’in isminin de yolcu listesinde olduğunun duyurulmasının ardından öldüğü tahmin ediliyor.

Prigojin gerçekten öldü mü? Prigojin ile Putin’in ilişkisi nasıldı? Putin “Öldürün” emri verdiyse kime, nasıl mesaj veriyor olabilir? Peki Putin’in sessizliği nasıl yorumlanmalı? Prigojin ve Wagner’in ikinci adamı Dimitri Utkin’in ölümü, paralı asker grubunu nasıl etkileyecek? Rus ordusunda çatırdamalar olacak mı? Rusya’da devlet aklı sona mı erdi?

Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Yörük Işık, Medyascope yorumcuları Aydın Selcen ve Prof. Dr. Serhat Güvenç, gündeme bomba gibi düşen bu gelişmenin enini boyunu Senem Görür Yücel’in moderatörlüğünde masaya yatırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.