Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayıp Korhan Berzeg’in köpeği Tina, 74 gün sonra evine döndü

Balıkesir’in Gönen ilçesinde, Doberman cinsi eğitimli köpeği Tina ile 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ünlü ekonomist Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında 74 gün geride kaldı. Berzeg’den bir haber alınamazken, köpeği Tina’nın evine döndüğü öğrenildi.

Memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesinde, köpeği Tina ile 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Dünya Bankası’ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg’i (83) arama çalışmalarında 74 gün geride kaldı.

Köpek Tina ve Korhan Berzeg’ten haftalarca haber alınamazken, bugün köpek Tina, Armutlu Mahallesi yakınlarında bulundu. Çip kontrolü yapılan köpeğin sağlıklı olduğu belirtildi ve arama-tarama çalışmalarına hız verildi.

Ne olmuştu?

Balıkesir’in Gönen ilçesinde Armutlu Mahallesi’ndeki evinden 17 Haziran’da sabah yürüyüşü yapmak için köpeği Tina ile ayrıldıktan sonra haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinasyonunda çalışma başlatılmıştı.

AFAD koordinesinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile jandarma komando timleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği (GÖNDAK), SAR Arama Kurtarma, Gönen Artemea Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (GADAK) ekipleri, Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölgenin yanı sıra yakın mahallelerde Berzeg’i ve köpeğini aramıştı.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin desteğiyle su kuyuları, dere yatakları ve mağaralarda da arama yapılmış ancak Berzeg ya da köpeği Tina’ya ait herhangi bir ize rastlanamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.