Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce: “CHP’ye, İYİ Parti’ye, Zafer Partisi’ne sesleniyorum, üyelerin söz sahibi olduğu bir siyasi ittifak kuralım”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Parti Meclisi ve il başkanlarıyla yerel seçimlerle ilgili yapılan görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi. İnce, “Parti Meclisimizde, il başkanlarımızla seçim sürecini değerlendirdik. Oy birliğiyle önümüzdeki yerel seçimlerde Memleket Partisi olarak yarışacağız. Bunun kararını aldık” diye konuştu.

İnce, partisinin Belediye Başkan adaylarını da tanıttı. Nazilli Belediye Başkanı adayının Ali Çetinkaya ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının ise Mahir Bakan olduğunu açıkladı.

“Tencere ilk kez iktidarı devirememiştir”

Seçimlerden bu yana üç aydır konuşmayan İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, “Yüzde bir oyu olmayan partilere 38, 39 milletvekilliği verilmiştir” dedi. 

İnce sözlerine şöyle devam etti:

“İki büyükşehrin belediye başkanı ‘Kazanıyoruz Başkanım’ diyerek ekranlarda gezmiş, üç dört ay kendi şehirlerine uğramamıştır. Bir cesaret edip ortaya çıkamamışlar, meydanlarda cumhurbaşkanı yardımcılığına soyunmuşlar. Yalan söyleyen anketçilerin bir kısmı toplumu kandırmışlardır. Kampanya boyunca milli güvenliğimize aykırı konuşmalar yaparak ekonomiyi unutturmuşlardır. Tencere ilk kez iktidarı devirememiştir.”

“Gelin bir ittifak kuralım, üyelerin söz sahibi olduğu bir ittifak”

Siyasi partiler kanunu üzerinden de eleştiri yapan İnce, muhalefete çağrıda bulundu:

“Siyasi partiler kanunu demokratik olursa çağdaş olursa, Türkiye hukuk devleti olursa et ucuz olur, süt ucuz olur. Memleket Partisi olarak Türkiye’de siyasi partiler kanunun demokratikleşmesini öneriyoruz. Bunu iktidar yapmayacaktır. Biliyorum iktidar asla yapmaz. o zaman bütün muhalefet bileşenlerine sesleniyorum. Gelin bir ittifak kuralım, üyelerin söz sahibi olduğu bir ittifak. Bir genel başkanın herkese cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıttığı, bakanlık dağıttığı, milletvekilliği dağıttığı siyasi bir yapı değil. Siyasi partiler kanunu değişmiyorsa bir ittifak kuralım tüzüğü değiştirelim. Bunu yaparsak demokrasiyi ayağa kaldırırız.”

“CHP’ye, İYİ Parti’ye, bütün Millet İttifakı’na ve dışarıda kalanlara, Zafer Partisi’ne sesleniyorum. Gelin bizim 70 bin üyemiz var. Üyelerin söz sahibi olduğu bir siyasi ittifak kuralım. Her türlü fedakarlığa hazırız. Gelin Türkiye’nin önünü açalım. Tayyip Erdoğan karşıtlığıyla seçim kazanılmaz.”

Seçim döneminde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yaptığı teklifi hatırlatan İnce, “‘Ben hiçbir şey istemiyorum. Sayın Akşener cumhurbaşkanı yardımcısı olsun. Babacan ve Davutoğlu’nun partisini at’ dedim. Dinlemediler” diye konuştu.

“Sadullah Ergin’i Çankaya’dan milletvekili seçtireceksin…”

İnce, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın CHP’ye hakaretinin yenilir yutulur cinsten olmadığını vurgulayarak “Sanki yüzde 8-10 oyu varmış gibi kaç tane milletvekili alacaksın, Sadullah Ergin’i Çankaya’dan milletvekili seçtireceksin… Babacan da mı suç Babacan’ın adamlarını oraya koyanda mı… Bence Babacan’ın suçu yok. Cübbeli Ahmet Hoca’nın bile diline düştüler. ‘Bu bizim sağcılar kandırdı bu solcuları’ dedi. Cübbeli Ahmet Hoca bile dalga geçti” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.