Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik | Trump’ın iki rakibi: Ramaswamy ve Hayley & Putin, Prigojin’in vazgeçmek zorunda mıydı?

Wagner birliklerinin Rusya’ya ilerleyişinin ya da onların tabiriyle Adalet Yürüyüşü’nün tam da 2. ayında “sürpriz” bir gelişme yaşandı. İçinde Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in de olduğu özel jet, Moskova yakınlarında düştü ve Prigojin öldü. Prigojin’in ölümünden sonra Wagner’i neler bekliyor?

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş’u, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüşmesi nedeniyle açığa aldı. Trablus yönetimi Filistin davasını desteklediğinden ve İsrail’i tanımadığından, el-Menguş’un İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüşmesi protestolara yol açmıştı.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den aday adayları canlı yayında karşı karşıya geldi. Muhafazakar partiye yakınlığıyla tanınan Fox News’ün ev sahipliğinde düzenlenen münazaraya, anketler ve bağış toplama gibi kriterlere bakarak Cumhuriyetçi Ulusal Komitenin (RNC) belirlediği liste uyarınca 8 aday adayı katıldı. Trump ise katılmadı. Kasım 2024 öncesi anketlerde son durum ne?

Ruşen Çakır, Gönül Tol ve Ömer Taşpınar, Transatlantik’te değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.