Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Faruk Ünsal: “Geleceğe dair umut ve takati kalmayan DEVA Partisi’nden istifa ediyorum”

DEVA Partisi’nin kurucularından, eski milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, parti yönetimini ve parti içi işleyişi eleştiren bir açıklama yaparak, istifa ettiğini duyurdu. 

Demokrasi ve Atılım Partisi  (DEVA Partisi) kurucuları arasında yer alan ve eski AKP milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, seçim sürecinde ve sonrasında partide yaşanan tartışmaların, kuruluş aşamasında ortaya koyulan ilkelerle bir ilgisinin olmadığını belirterek istifa etti. Ünsal, “Dünya’ya ulaşma mücadelesinin başarılabileceğine inanan yol arkadaşlarıyla arayışa devam edeceğim” dedi.

İstifasını sosyal medyada kişisel hesabından duyuran Ünsal’ın, iki sayfalık açıklamasında öne çıkan kısımlar şöyle:

“Başkanlık sisteminin ülkemizi getirdiği, güçleri tek elde toplayan, hukuku ayak bağı gören, kurumları işlevsiz hale getiren, şeffaf, katılımcı ve öngörülebilir olmayan, hesap vermeyen, liyakati önemsizleştiren, haksız zenginleşmeye yol açan ve sonuçta hem hepimizin fakirleşmesine hem de ülke ve bölge barışının ciddi tehlikeye girmesine sebep olan açmazdan çıkmamızı sağlamak niyetiyle yaklaşık 3,5 yıl önce Deva Partisi’nin kurucuları arasında yer aldım.”

“Siyasi pozisyonlarımız uzlaşılamayacak noktaya ulaştı”

“Seçim sürecinde ve sonrasında partinin yetkili kurullarıyla yaptığım görüşmeler sonrası, şeffaf olmayan bir karar alma süreciyle partinin seçimlere sokulmayışı, Sayın Genel Başkan’ın, tüm milletvekili adaylarını ve sıralamalarını, Genel Merkez Yürütme Kurulun’a getirdiği teklif ile, tek belirleyici’ yetkisi alarak tek başına tespit etmesi, milletvekili listeleri hazırlanırken parti anayasası niteliğindeki tüzüğün amir hükmü olan cinsiyet, genç ve engelli kotalarına uymayarak, yani kendi partisinin anayasasını açıktan çiğneyerek henüz yolun çok başında tüm siyasi iddialarımızla çelişmesi ve Partinin en üst karar alma organı Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun konuyu geçiştirmesi, Parti’nin ve Millet İttifakı’nın en önemli siyasi iddiası olan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda Parti’nin samimiyetinin sorgulanmasına yol açması, Parti yönetiminin bir türlü ikna edici izahta bulunamayışı ve kendi küçük İktidar alanlarında hukuku, katılımcılığı, şeffaflığı, liyakati, adaleti, hesap verebilirliği, öngörülebilirliği, kural bazlı yönetimi inşa edemeyenlerin ülke genelinde bunu başaramayacaklarına olan inancım ve ayrışan siyasi pozisyonlarımız Parti yönetimiyle uzlaşılamayacak noktaya ulaşmıştır.”

“Parti’nin umut ve takati kalmadı”

DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasında yüzde 12-13 düzeyinde bir “Teveccüh gördüğünü” belirten Ünsal, “Tüm ikazlara rağmen işlenen hatalar nedeniyle vatandaşlarımızın umudunu tüketen, teşkilatları boşalan ve pratikleriyle geleceğe dair yeni bir hikaye yazma umut ve takati kalmayan Deva Partisi’nden istifa ediyorum” diyerek kararını açıkladı.

“Arayışa devam”

Ünsal, istifasının ardından siyasete devam edip etmeyeceği hususuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi:

“Adaleti, bilgeliği, liyakati, cesareti, fedakarlığı, isabetli öngörüyü, yani yürek ve beyin emeğini ortak akılla buluşturarak, adil, barışçı ve müreffeh bir Dünya’ya ulaşma mücadelesinin başarılabileceğine inanan yol arkadaşlarıyla arayışa devam edeceğim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.